Autor Wątek: Casa de Surme?a  (Przeczytany 4391 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
Re: Casa de Surme?a
« Odpowiedź #60 dnia: środa, 19 Wrz 2012, 17:32:08 »
Nie ja podałem od tak ten przykład. Mówię o szacunku do pewnych osób. Przepraszam, że użyłem tak radykalnego przykładu. Król jest królem, a więc szacunek się należy.
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #61 dnia: środa, 19 Wrz 2012, 22:42:50 »
[center:2f9n4myb] Brak lekarstwa na głupotę..
  Ostatnimi czasy w Skarlandzie ze strony  z Izquierda i Partii Sprawiedliwej padają ataki na zasłużonego dla Skarlandu, człowieka, który dużo uczynił. O kim mowa? O Norbercie Catalanie. Były władca Skarlandu i dzisiejszy premier jest oskarżany o rzekome ''praktyki totalitarne''. Niestety  te paplaniny niewyżytej i chciwej grupy są bezpodstawne, ale co ważne padają z ust osób, które nic poza gadaniem nie robią do Skarlandu. Mówią tylko NIE. No, ale zawsze jest tak, że najwięcej mają do gadania ci co najmniej się wysilili.. Niesprawiedliwe to życie. Co więc poradzić.. Chyba lekarstwa brak : ([/center:2f9n4myb]
Cristóbal de Surme?a

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #62 dnia: Czwartek, 20 Wrz 2012, 14:58:17 »
Nie dość, że prowokacja marna, to jeszcze umiejętność czytania kuleje.

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #63 dnia: Czwartek, 20 Wrz 2012, 15:51:12 »
Naprawdę nie życzę sobie fałszowania faktów o mojej partii... Chyba trzeba Panu coś wyjaśnić. Partia Partido Siemplemente jest partią lewicową. AN to partia prawicowa, która ściśle pilnuje dotychczasowego porządku i kolei rzeczy.
Myślę, że Pana zabolało to:
"Myślę, że każdy ma prawo używać określenia jakie mu się podoba. Że Skarland nie jest w konflikcie z Surmenią, nie oznacza tego że pojedynczy obywatel nie może mieć odrębnych poglądów. Jeżeli w kraju zabrania się mówić i myśleć po swojemu, tylko nakazuje się myśleć w z góry określony sposób to chyba mamy dotyczenia z krajem autorytarnym..."

Otóż w tej wypowiedzi chciałem przypomnieć, iż Królestwo Skarlandu, mimo iż jest monarchią, jest także demokracją. Dlatego nie można nikomu zabronić wyznawania swoich przekonań i upodobań. To że jakaś grupa specjalnie nie darzy miłością Surmenii, nie znaczy że należy wywoływać skandalu na cały mikroświat. Atak na nasz Kościół trwał i oskarżano nas bezpodstawnie o coś w rodzaju zbrodni. Taki to miało wydźwięk i pęd. Bo Kościół Ateistyczny Skarlandu nie czuje do Surmenii respektu i nie darzy jej jakimkolwiek uczuciem, a nawet można powiedzieć że nie lubi tego kraju. Przywołałem tutaj definicje "autorytalizm". Bo przecież każdy ma prawo do jawnego wyznawania swoich przekonań i upodobań. Nie widzę w zacytowanym przeze mnie tekście żadnej obrazy JKM Norberta de Catalan.

Jak widać Pan ośmiesza sam siebie. Może ma Pan problem ze wzrokiem. Albowiem totalitaryz to nie autorytalizm. Poza tym Partia Sprawiedliwa i Izquierda nie wypowiadają się oficjalnie o stanowisku. Osobą zasłużoną jestem też Ja, a osoba ta nie mogła by być zasłużona za nic. Kościół Ateistyczny Skarlandu z pewnością nie jest "niewyżytą i chciwą grupą". A szkoda że nie ma lekarstw na nadmierną pana "inteligencję", która przekształciła się w coś zupełnie odrębnego. Lecz ja z Pańskich bezpodstawnych krytyk nie robię sobie nic... Uważam je za bezpodstawne i oczywistym jest że nie prawdziwe. Poza tym sprawy mojej osoby i JKM Seniora są naszymi prywatnymi sprawami.
(*)

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #64 dnia: Czwartek, 20 Wrz 2012, 16:42:22 »
Szanowny Panie,

To nie ja się kompromituje, zaś Pan. Zresztą w żadnym kraju, nawet mikronacji ludzie nie ważą się krytykować swojego Króla oskarżając bezpodstawnie o próby dławienia demokracji. Niestety Pan tak robi, mało tego krytykuje Pańska Towarzyszka Ideowa rząd i jego działania. Król Norbert jak nikt przyczynił się do dynamicznego rozwoju Skarlandu, dlatego jeżeli się Jego Imię godzi to ja jako obywatel będę dbał oto, by nikt tak się nie zachowywał jak Pan. Jeżeli Pan lubi tak wydurniać się to jest takie państwo jak Kipria, gdzie za głupotę ogłoszą Pana ''Bohaterem Narodowym''.
Cristóbal de Surme?a

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #65 dnia: Czwartek, 20 Wrz 2012, 22:45:48 »
W odróżnieniu do pana, nam Surmenia jest obojętna. A pan wszędzie dopatruje się Ciprofloksji. Mimo, że żadne z nas tam nigdy nie było.

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #66 dnia: Piątek, 21 Wrz 2012, 08:48:47 »
Szkoda mi z Panią tak się kłócić i zresztą z Panem Vankavigiem również..

Może zacznijmy debatę nt. sytuacji związków wyznaniowych w Skarlandzie, o konkordacie lepiej rozmawiajmy.
Cristóbal de Surme?a

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #67 dnia: Piątek, 21 Wrz 2012, 15:18:35 »
Ale o czym tu debatować? Albo traktujemy wszystkich równo, albo nie udajemy, że jesteśmy demokratycznym państwem prawa.

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #68 dnia: Piątek, 21 Wrz 2012, 16:11:06 »
Cytat: "Cristóbal de Surme?a"
Szanowny Panie,

To nie ja się kompromituje, zaś Pan.

No niewiem...

Zresztą w żadnym kraju, nawet mikronacji ludzie nie ważą się krytykować swojego Króla oskarżając bezpodstawnie* o próby dławienia demokracji.

Przytoczę tutaj kilka faktów:
- Satyra "Do Króla" I. Krasickiego;
- Nienawiść narodu Brytanii do Elżbiety I

Niestety Pan tak robi, mało tego krytykuje Pańska Towarzyszka Ideowa rząd i jego działania.

Bezczelna  :o Jak śmiała krytykować rząd. To nie może się przydarzyć nawet w tak demokratycznym kraju jak Srumunia**.  

Król Norbert jak nikt przyczynił się do dynamicznego rozwoju Skarlandu,

W to akurat nie wątpię...

dlatego jeżeli się Jego Imię godzi to ja jako obywatel będę dbał oto, by nikt tak się nie zachowywał jak Pan.

Czy Pan nie może zrozumieć, że ja nie krytykuję osoby JKM Norberta? Krytykują postawę czysto autorytarną, która nie pozwala nam w Skarlandzie mieć odrębnych poglądów niż inni... Taką postawę zauważyłem także u Pana (trzeci cytat). Proszę zacytować chociaż jedną moją wypowiedź, w której oczerniam JKM Seniora.

Jeżeli Pan lubi tak wydurniać się to jest takie państwo jak Kipria**, gdzie za głupotę ogłoszą Pana ''Bohaterem Narodowym''.

oooo Durniu.... Jaki ja jestem szalony... No tak się wydurniać... Kto by pomyślał?
Jak widać Pan nie darzy szacunkiem Państwa Ciprofloksjańskiego... A ja nie mam żadnych powodów, aby mieć Panu to za złe... Dlaczego Pan ma mi za złe, że nie darzę miłością Srumunii**?

* - proszę to rozwinąć...
** - Skoro Kipria, to i Srumunia... Jeżeli chcecie tak bardzo Państwo rozmawiać w "gwarze" lokalnej to i ja porozmawiam w mojej...
(*)

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowiedź #69 dnia: Piątek, 21 Wrz 2012, 16:52:42 »
Panie Fadersie jak się jest Deputowanym Kortez Generalnych to raczej na uwadze trzeba mieć, że prywatne zdanie na jakiś temat może szybko i łatwo zostać podłapanym przez zainteresowane i tak w Ciprofloksji mogą mówić o zwolennikach w skarlandzkich władzach zaś w Surmenii zostanie to odebrane jako przejaw w najgorszym przypadku wrogości i zerwania obowiązujących traktatów.

Tak więc niech Pan ma na uwadze dobro Skarlandu i niech Pan nie prezentuje swoich poglądów, które mogą Skarlandowi przynieść mniej lub bardziej poważne kłopoty. Niestety pokazuje Pan za grosz szacunku wobec postanowień władz co może się niekorzystnie na Panu odbić w przyszłości.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #70 dnia: Piątek, 21 Wrz 2012, 19:21:11 »
Ta sprawa została przez Pana Cristóbala okrzyknięta jakąś hańbą i nie wiadomo czym... Proszę mi wyjaśnić, bo pewnie Pan też już zaczyna nie wiedzieć o co chodzi... Po prostu Pan Cristóbal krzyczy "Olaboga, afera", a tak na prawdę nie wiadomo o co już chodzi... W wypowiedziach Pana Surmena jest zbyt dużo paniki i ja już nie pojmuję o co tak na prawdę temu Panu chodzi... Jeżeli jestem Deputowanym Kortez Generalnych, to mam nie tylko prawo, ale i obowiązek spełniania moich partyjnych ram. Należę do partii lewicowej i zauważyłem od już niekrótkiego czasu przejawy autorytaryzmu. Dlaczego miałbym o tym nie mówić?
(*)

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #71 dnia: Piątek, 21 Wrz 2012, 20:58:35 »
Cytat: "Norbert I Catalan"
Panie Fadersie jak się jest Deputowanym Kortez Generalnych to raczej na uwadze trzeba mieć, że prywatne zdanie na jakiś temat może szybko i łatwo zostać podłapanym przez zainteresowane i tak w Ciprofloksji mogą mówić o zwolennikach w skarlandzkich władzach zaś w Surmenii zostanie to odebrane jako przejaw w najgorszym przypadku wrogości i zerwania obowiązujących traktatów.

To już problem Surmenii. Jeżeli jakieś państwo nie rozumie, że mieszkańcy mogą wypowiadać się pozytywnie o jego wrogu to znaczy, że to państwo nie jest rozsądne.

Cytat: "Norbert I Catalan"
Tak więc niech Pan ma na uwadze dobro Skarlandu i niech Pan nie prezentuje swoich poglądów, które mogą Skarlandowi przynieść mniej lub bardziej poważne kłopoty. Niestety pokazuje Pan za grosz szacunku wobec postanowień władz co może się niekorzystnie na Panu odbić w przyszłości.

To jest rola opozycji. Żeby zająć inne stanowisko, niż rząd. Gdyby zajmowała to samo, to była w koalicji.

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #72 dnia: Sobota, 22 Wrz 2012, 14:19:25 »
Rozumiem jaka jest rola opozycji, lecz dlaczego oskarża się o antydemokratyczne ruchy Rząd, który szanuję demokratyczne podstawy państwa prawa..
Cristóbal de Surme?a

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #73 dnia: Sobota, 22 Wrz 2012, 14:34:46 »
Dlatego, że Rząd nie szanuje równości i wolności wypowiedzi...
(*)

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #74 dnia: Sobota, 22 Wrz 2012, 16:18:10 »
Właśnie dlatego, że ich nie szanuje.