Autor Wątek: Casa de Surme?a  (Przeczytany 4297 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Felipe de Surme?a

• Mieszkaniec
  • **
Casa de Surme?a
« dnia: Czwartek, 12 Lip 2012, 17:20:04 »
[center:3500jj0k][/center:3500jj0k]

[center:3500jj0k]Szanowni Państwo![/center:3500jj0k]
Po likwidacji mego biura w Oviedo postanowiłem założyć specjalną oficynę prasową związaną z informacjami na temat mnie, mojego syna oraz naszych poglądów dotyczących polityki i spraw związanych ze Skarlandem oraz całym światem mikronacji. Oficyna będzie się mieścić w mojej rezydencji w Oviedo, której fotografie widzicie powyżej.
Sr.Felipe de Surme?a
Jefe de la Cancillería Real.

Offline Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
Re: Casa de Surme?a
« Odpowiedź #1 dnia: Niedziela, 22 Lip 2012, 21:15:19 »
[center:1z22bomw]Fue a la casa de Dios.

Szanowni Państwo!
Niestety mam smutną wiadomość. Dziś o godzinie 20:40 nagle odszedł z tego świata mój ojciec, Felipe de Surme?a. Był wspaniałą osobowością, oddaną i uczynną, pragnął działać dla Skarlandu. Wczoraj został Szefem Królewskiej Kancelarii i przygotowywał się do wyborów parlamentarnych. Niestety doznał ataku serca w  Cafe Rosario w Oviedo, gdzie spotkał się przyjaciółmi.

Był synem surmeńskiego  księcia Tomasa de Zep i Mariny Scalfaro. Urodził się i mieszkał w Rotrii, jednak miłość i egzotyka zawiodła go do Skarlandu. Szczerze kochał ten kraj, z namiętnością zwiedzał każdy jego zakątek i pragnął być kimś więcej dla niego niż tylko jego obywatelem. Założył pierwszą firmę ubezpieczeniową w kraju, a przedtem partię polityczną.

Panie, strzeż jego duszę![/center:1z22bomw]

Z wyrazami smutku
Syn Cristóbal z rodziną
Cristóbal de Surme?a

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #2 dnia: Niedziela, 22 Lip 2012, 21:37:27 »
Składam szczere kondolencje...
(*)

Offline Alejandro Juárez

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Niedziela, 22 Lip 2012, 21:46:10 »
Mi más sentido pésame.
Alejandro Juárez

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #4 dnia: Niedziela, 22 Lip 2012, 21:50:22 »
Dziękuję Wam.
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #5 dnia: Poniedziałek, 23 Lip 2012, 13:31:52 »
[center:sn0pmqet]Zawiadomienie

Pogrzeb śp. Felipe de Surme?a  odbędzie się 25 lipca. Rozpocznie się on mszą w kaplicy rotriokatolickiej w Oviedo o godz 10:00. Zaraz po mszy trumna ze zwłokami przewieziona będzie na lotnisko w Móstoles. Tam odbędzie się ostatnie pożegnanie w towarzystwie przyjaciół i krewnych na terytorium Skarlandu. Około godziny 15:00 trumna w obstawie rotryjskich kapłanów odleci do Bari w Państwie Kościelnym Rotria, gdzie spocznie na cmentarzu San Seulo w grobowcu rodziny Scalfaro, w którym spoczywa matka zmarłego, śp. Marina Scalfaro.
Zgodnie z wolą ojca listownie zostaną zaproszone prywatne osoby, które cenił i szanował

Cristóbal de Surme?a [/center:sn0pmqet]
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #6 dnia: Wtorek, 24 Lip 2012, 14:42:31 »
[center:2ejms1wa]
 Cristóbal de Surme?a[/center:2ejms1wa]

[center:2ejms1wa]Oświadczenie
W związku ze śmiercią Felipe, głowy rodu. Jako jego jedyny spadkobierca przejmuję wszystkie prawa mi przysługujące. Przyrzekam, że jako potomek mężnego rodu de Zepp, będę dbał o jego pamięć, męstwo, chwałę!

Cristóbal de Surme?a[/center:2ejms1wa]
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #7 dnia: Wtorek, 24 Lip 2012, 22:01:45 »
[center:1zxhaiy3]Oświadczenie

Jestem niezmiernie zasmucony postawą byłego króla Francji, księcia Skarlandu Octaviena Catalana, który śmie oskarżać mnie o rzekome multikonciarstwo. Otóż mój ojciec wydał wraz z rozpoczęciem mego udziału w życiu publicznym stosowne zawiadomienie, gdy bodajże administrator zapytał się go o stosowną sprawę. Podgrzewana jest kampania przeciw mnie i zmarłemu niedawno mojemu ojcu, a nawet można rzec, że królowi Andreasowi I.

Wyrażam ubolewanie, ale wybaczam. Każdemu zdarza się wykroczyć niestety dość szeroko niektóre granice.

Cristóbal de Surme?a [/center:1zxhaiy3]
Cristóbal de Surme?a

Offline Alberto Sánchez

• Mieszkaniec
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #8 dnia: środa, 25 Lip 2012, 09:08:53 »
Cytat: "Cristóbal de Surme?a"
[center:53ea3cfr]Fue a la casa de Dios.

Szanowni Państwo!
Niestety mam smutną wiadomość. Dziś o godzinie 20:40 nagle odszedł z tego świata mój ojciec, Felipe de Surme?a. Był wspaniałą osobowością, oddaną i uczynną, pragnął działać dla Skarlandu. Wczoraj został Szefem Królewskiej Kancelarii i przygotowywał się do wyborów parlamentarnych. Niestety doznał ataku serca w  Cafe Rosario w Oviedo, gdzie spotkał się przyjaciółmi.

Był synem surmeńskiego  księcia Tomasa de Zep i Mariny Scalfaro. Urodził się i mieszkał w Rotrii, jednak miłość i egzotyka zawiodła go do Skarlandu. Szczerze kochał ten kraj, z namiętnością zwiedzał każdy jego zakątek i pragnął być kimś więcej dla niego niż tylko jego obywatelem. Założył pierwszą firmę ubezpieczeniową w kraju, a przedtem partię polityczną.

Panie, strzeż jego duszę![/center:53ea3cfr]

Z wyrazami smutku
Syn Cristóbal z rodziną

Pański ojciec nie był mi przychylny, lecz nie był złośliwy. Przekazuję wyrazy współczucia.
ALBERTO SÁNCHEZ

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #9 dnia: środa, 25 Lip 2012, 09:49:04 »
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #10 dnia: środa, 25 Lip 2012, 18:13:26 »
[center:2oft5pfh]Podziękowania[/center:2oft5pfh]

Dziękuję wszystkim tym, którzy okazali mi głębokie wyrazy współczucia, a także przybyłym na ostatnie pożegnanie mego ojca zarówno w Oviedo, a także w Rotrii. Wiem jak ceniliście sobie mego ojca.

Szczególne podziękowania dla Biskupa Pafnucego,
JKM Króla Andreasa I,
Fadersa ad Vankaviga,
oraz wielu wspaniałych Skarlandczyków, Rotryjczyków, a także anonimowych Surmeńczyków, którzy wysłali mi kondolencje.

Cristóbal Felipe Tomás Pablo de Surme?a
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #11 dnia: Poniedziałek, 30 Lip 2012, 17:27:35 »
[center:1m5h6fvk]Surmenia, de Zepp, śmieszne sprawy..[/center:1m5h6fvk]

Dziwnym trafem osobnik imieniem Vladimiros Aleksandros skontaktował się ze mną. Dostał mój email, nie wiem nawet od kogo. Kojarzę tego pana, gdyż w informacjach z Surmenii wiem, że ten człowiek zawiązał terrorystyczną organizację monarchistyczną w Surmenii, posunął się do prób obalenia legalnych władz. Szczęśliwie te go wypędziły.
Otóż ten pan zaproponował mi, aby proklamować mnie ''surmeńskim królem na wygnaniu''. Ja wyśmiałem tego pana, bo niegodne jest, by terrorysta proponował mi jakieś fałszywe fotele, które godziłyby w Demokrację Surmeńską. Uznałem tą propozycję za próbę kompromitacji państwa surmeńskiego na arenie międzynarodowej, więc podziękowałem. Dziwi mnie jak można być tak perfidnie bezczelnym, by proponować mi tego typu oferty, które można uznać za anty surmeńskie i anty praworządne. Ja powiem tak, że nie chcę aby żaden zawiązany związek monarchistów mnie uważał za ''pretendenta''. Mój ojciec, syn Tomasa de Zepp zrzekł się praw do rodu i ewentualnej korony. Tym samym moja linia nie ma zamiaru w jakikolwiek sposób wpływać na monarchizm w Surmenii. Jestem potomkiem dawnego królewskiego rodu Surmenii, jednak ja nie znam surmeńskiej mentalności, nie znam zwyczajów surmeńskich, znam tylko słabo język i po prostu mam pochodzenie surmeńskie, z którego jestem dumny. Mój ojciec poznał surmeński dobrze i szczycił się pochodzeniem, lecz robił zasadniczy błąd, że wypowiadał się o surmeńskich sprawach politycznych, tym samym próbował ingerować w sprawy Surmenii. To było niepotrzebne przy całym szacunku dla jego osoby. Chcę też poznać Surmenię, ale nie jako ''powracający książę'', a turysta, człowiek mający cząstkę tej ziemi i poznający życie typowego Surmeńczyka na żywo. Jestem jak ojciec jednym z rodu Zepp, ale moje życie jest w miejscu mojego urodzenia w Skarlandzie, lecz też wakacyjnie udawać będę się do Surmenii.

Cristóbal Felipe Tomás Pablo de Surme?a
Cristóbal de Surme?a

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #12 dnia: Wtorek, 31 Lip 2012, 00:12:23 »
Czy ktoś mi wyjaśni, o co chodzi z tą telenowelą? Ja rozumiem, że Skarland i klimaty hiszpańskie i latynoskie, ale już się pogubiłam.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowiedź #13 dnia: Wtorek, 31 Lip 2012, 11:32:15 »
Tych wypowiedzi nawet już Ja nie ogarniam.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #14 dnia: Wtorek, 31 Lip 2012, 14:07:46 »
Już nieważne. Chciałem tylko powiedzieć, że mimo propozycji grup różnych idiotów chcących mnie ''koronować'' nie mam zamiaru wpływać na sprawy surmeńskie i działać dla ruchu monarchistów w tym państwie. Nie mam zamiaru jak ojciec wydawać komunikatów do Narodu Surmeńskiego. Wyjaśniłem, że mimo moich wspaniałych surmeńskich korzeni uwagę skupiam na Skarlandzie, gdzie się urodziłem i żyję.
Cristóbal de Surme?a