Autor Wątek: Casa de Surme?a  (Przeczytany 4335 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline María

• Filar państwa
Re: Casa de Surme?a
« Odpowiedź #15 dnia: Wtorek, 31 Lip 2012, 16:33:20 »
Więc zapytam z nadzieją w głosie, czy ten temat można już zamknąć?

Offline Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #16 dnia: Wtorek, 31 Lip 2012, 17:43:22 »
Naturalnie, że tak. Mój ojciec był oddany na rzecz rojalizmu surmeńskiego, jednak ja mimo pochodzenia nie chcę wpływać w żadnym wypadku na przebieg spraw w Surmenii. Jestem republikaninem w przeciwieństwie do ojca i mam inną wizję. Ustrój republikański w Surmenii to prywatna sprawa i wola narodu surmeńskiego. Jak powiedziałem, odwiedzę Surmenię, ale bez żadnego gadania o sprawach politycznych, a interesach. Chcę tam kupić sporo ziemi pod budowę domu, który będzie pełnił rolę wypoczynkową.
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #17 dnia: Niedziela, 5 Sie 2012, 21:18:41 »
[center:18l1pcl2]Igrzyska Olimpijskie w Cardiff[/center:18l1pcl2]

Przez parę dni przebywałem w Zjednoczonym Królestwie Brytanii i Wielkich Dominiów na I Międzymikronacyjnych Igrzyskach Olimpijskich w Cardiff. To było wspaniałe widowisko. Z racji służbowych musiałem wrócić szybciej do Skarlandu.

Może za 4 lata Skarland mógłby organizować igrzyska?

To pytanie zostawiam na przyszłość..

Cristóbal Felipe Tomás Pablo de Surme?a
Cristóbal de Surme?a

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #18 dnia: Niedziela, 5 Sie 2012, 21:26:13 »
To takie coś jest co 4 lata organizowane ? W świecie wirtualnym, czy też w mikronacjach to jest ogromna przesada, 4 lata to jest bardzo dużo czasu. Pół roku było by dobre na realna mikronacji.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #19 dnia: Piątek, 31 Sie 2012, 21:41:58 »
[center:2cafsoo0] Życzenia dla Narodu Surmenii z okazji siódmej rocznicy powstania Surmenii

List wysłany został do Ministra Spraw Zagranicznych Republiki Surmeńskiej, Victorio de Zepp
Szanowny Panie Ministrze!

Z okazji zbliżającej się 7 rocznicy Surmenii pragnę złożyć najszczersze życzenia w imieniu Kortez Generalnych Królestwa Skarlandu.  Surmenia budzi w Skarlandzie wielkie uznanie. Naród surmeński zawsze oddany jest autorytetom, historii i tradycji. Takie postawy zawsze wzmacniają państwowość i obywatelskość. Przy tej wielkiej rocznicy nie trudno, by nie wspomnieć o nieoszacowanych i wielkich zasługach Paulosa Petrosigosa, ojca nowoczesnej Surmenii. Jego oddanie państwu, honor i skromność są bardzo poważane nie tylko w Skarlandzie, ale również w innych krajach OPM. Także nietrudno zapomnieć o wielu innych Surmeńczykach, którzy jak śp. Paulos wyprowadzali Surmenię z trudnych sytuacji i wprowadzali na tor stabilności. Surmenia jest jednym z najstabilniejszych państw Orientyki. Jej działalność na rzecz szerzenia praw człowieka i pokoju w regionie jest dostrzegana.

Życzę Narodowi Surmeńskiemu, by kolejne siedem lat przyniosło szczęście Jego Ojczyźnie i samych sukcesów. Pragnę też zapewnić, że mimo dawnych napiętych stosunków skarlandzko-surmeńskich buduje się nowy etap, który zapewne przyniesie owoce w miesiącach przyszłych.

Z pozdrowieniami dla Wspaniałego Narodu Surmeńskiego!
Przewodniczący Kortez Generalnych Królestwa Skarlandu
 Cristóbal de Surme?a
[/center:2cafsoo0]
Cristóbal de Surme?a

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #20 dnia: Piątek, 31 Sie 2012, 22:11:44 »
Życzę wszystkiego najlepszego tak trwałej mikronacji, ale myślę, że wypowiedź "Surmenia budzi w Skarlandzie wielkie uznanie", jest niedoprecyzowana i z lekka przesadzone...
(*)

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #21 dnia: Piątek, 31 Sie 2012, 22:18:47 »
Myślę, że jak zawsze to Deputowany Vankavig przesada ;)
Cristóbal de Surme?a

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #22 dnia: Piątek, 31 Sie 2012, 22:42:51 »
nie, to ja myślę, że to Pan przesadza ;)
(*)

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #23 dnia: Piątek, 31 Sie 2012, 23:11:56 »
Czy Surmenia nie jest przypadkiem przeciwnikiem ateizmu?

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #24 dnia: Sobota, 1 Wrz 2012, 01:29:33 »
Tak się tylko wydaje Szanownej Pani. Surmeńczycy to kraj neutralny co do religii, a nic poza.
Cristóbal de Surme?a

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #25 dnia: Sobota, 1 Wrz 2012, 16:39:08 »
Surmenia nie lubi Ciprofloksji, a stamtąd przecież pochodzi nasz Kościół.

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #26 dnia: Sobota, 1 Wrz 2012, 22:03:55 »
Pani kościół, a nie mój. Ja jak wielu Skarlandczyków, którzy słynący są z przywiązania do tradycji i historii za kościół uważamy Kościół Rotrio-Katolicki.
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #27 dnia: Sobota, 1 Wrz 2012, 22:18:32 »
[center:3jy094mv]
Haniebna działalność Kościoła Ateistycznego Skarlandu

Szanowni Państwo!

Właśnie przeczytałem Księgę Końca z kościoła ateistów, którzy ewidentnie szokują. Tu fragment: Zbudzi wtedy Dureń śpiącego w Kałakarpatach Srumuna, który spichrze wiernych opróżni. Na koniec pójdzie on do Rotrii, gdzie Patriarchy piwnice obżerać zacznie..  Ten to fragment jest bardzo szokujący i wiadomo o kim jest. Srumun bierze się z kipryjskiego obraźliwego słowa Srumenia określającego Surmenię. Ciprofloksja, którą założyli terroryści, wcześniej próbujący obalić Surmenię. Obawiam się, że określenie śpiący Srumun jest obraźliwym przezwiskiem, bezczeszczącym śp. Paulosa apo Zep. Jako jego potomek jestem niezwykle oburzony tym prefidnym i barbarzyńskim aktem sekty ateistów skarlandzkich, dlatego żądam przeprosin od sekty dla byłej Surmeńskiej Rodziny Królewskiej, której głową jest JKW Książę Viktorjos apo Zep. W tym również chce przeprosin dla mojej osoby.

Cristóbal de Surme?a
[/center:3jy094mv]
Cristóbal de Surme?a

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #28 dnia: Sobota, 1 Wrz 2012, 22:34:51 »
I tu nie zgodzę się z Panem, ponieważ to obraźliwym określeniem jest Srumunia, a nie Srumenia. Kościół Ateistyczny Skarlandy w całości sprzymierzony jest z Kościołem Ciprofloksacyjnym, a ten tekst pochodzi właśnie z naszej metropolii. My od tak tego sobie nie wymyśliliśmy. Niewierzymy tradycyjnie, od pokoleń w to samo... Niektórych, starych tekstów nie powinno się interpretować słowo w słowo, ponieważ może to być przenośnia. Poza tym proszę nie przezywać Państwa Ciprofloksjańskiego...
(*)

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #29 dnia: Sobota, 1 Wrz 2012, 22:38:01 »
Ciprofloksja jest dziełem absurdu. Założona przez lewackich terrorystów, którzy chcieli obalić mojego pradziadka.
Cristóbal de Surme?a