Autor Wątek: Społeczny Ruch Niezadowolonych Móstoles  (Przeczytany 1037 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ciro Andrés de Catalán

• Mieszkaniec
  • **
Odp: Społeczny Ruch Niezadowolonych Móstoles
« Odpowiedź #15 dnia: Niedziela, 14 Lip 2013, 20:06:06 »
Sytuacja rzeczywiście nieciekawa się staje.
Ciro Andrés de Catalán

Offline Fabio Schröder

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 15:46:41 »
Powiem tak, jak już przestanę być Królem to sam od siebie coś dodam. Koniec tematu.

Wszystko fajnie, ale dlaczego JKM nie wybadał, czy Manuel będzie miał poparcie społeczeństwa? Postawa "Zwalniam tron i róbta co chceta"?
(–) Fabio Schröder,
mieszkaniec.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #17 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:31:39 »
Wszystko fajnie, ale dlaczego JKM nie wybadał, czy Manuel będzie miał poparcie społeczeństwa? Postawa "Zwalniam tron i róbta co chceta"?

Ech, nie chce mi się znowu pisać tego samego. Faders ad Vanakvig był dość aktywnym - na Skarlandzkie warunki - obywatelem. Śmiało mogę powiedzieć, że więcej działał niż ja. Oczywiście nie był jedną osobą, którą widziałem jako swojego następcę. Ale jedyną która mi nie odmówiła.

Z drugiej strony myślę, że mój nowy syn wniósł sporo ożywienia bo Skarland jest ostatnio baaardzo ruchliwą mikronacją. ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowiedź #18 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:40:31 »
Zwłaszcza po tej aferze i dalszych następstwach - wielka zasługa Pana Manuela.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #19 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:50:52 »
Zwłaszcza po tej aferze i dalszych następstwach - wielka zasługa Pana Manuela.

Nie krytykuj, ostatnio dużo się dzieje, aż momentami nie nadążam być na bieżąco ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Fabio Schröder

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 12:27:15 »
Może i zrobił się ruch, ale budowa państwa na aferach to głupota. Tym bardziej, że na dłuższą metę mogą one zniechęcić do działania. Już teraz mamy secesjonistów, którzy odrywają kolejne autonomie (legalnie lub nie).
(–) Fabio Schröder,
mieszkaniec.

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowiedź #21 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 13:11:04 »
Może i zrobił się ruch, ale budowa państwa na aferach to głupota. Tym bardziej, że na dłuższą metę mogą one zniechęcić do działania. Już teraz mamy secesjonistów, którzy odrywają kolejne autonomie (legalnie lub nie).

Panie Fabio Schröder w pełni się z panem zgadzam z jedną różnicą. Jakkolwiek możemy nazwać secesjonistów, obywatele mają prawo dążyć do tworzenia takich warunków, w których będzie im się się przyjemnie i spokojnie żyło. Jeżeli ludność Walencji postanowiła tak o sobie stanowić i miała ku temu możliwości (odpowiednie zapisy w prawie) to nic nie stało na przeszkodzie, aby poddać tą kwestię pod dyskurs w postaci referendum niepodległościowego. Wyniki znamy, jednak czy doszło do oderwania? Według mnie, jeszcze do tego nie doszło. Referendum to jedno, a reszta spraw to drugie. Dzisiaj stajemy przed bardzo ważnym wyzwaniem - mamy do opanowania sytuację, która spadła na nas bardzo nieoczekiwanie - Król Andreas I zaprowadził w kraju kryzys swoimi decyzjami o zmianie sukcesji, a nagła abdykacja mogłaby wprowadzić anarchię... Chcieliśmy tego uniknąć, ale się nie udało... Dopiero teraz zaczną się schody, aby ten pożar wcale niepotrzebny ugasić...
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Fabio Schröder

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 13:44:44 »
Panie Francisco, może użyłem zbyt ostrych słów. Akurat w przypadku Walencji miałem na myśli legalne odzyskanie niepodległości. Dalej jednak podtrzymuję hipotezę, że w referendum niepodległościowym "secesję" poparły osoby zniechęcone obecną sytuacją, a sam ich głos był przedwczesny i może nie do końca przemyślany. Innymi słowy - była to słuszna reakcja na szopkę Króla, ale również posunęła się odrobinę za daleko (i także zgodnie z prawem, bo tego wcale nie neguję).
(–) Fabio Schröder,
mieszkaniec.

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowiedź #23 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 14:29:50 »
Panie Francisco, może użyłem zbyt ostrych słów. Akurat w przypadku Walencji miałem na myśli legalne odzyskanie niepodległości. Dalej jednak podtrzymuję hipotezę, że w referendum niepodległościowym "secesję" poparły osoby zniechęcone obecną sytuacją, a sam ich głos był przedwczesny i może nie do końca przemyślany. Innymi słowy - była to słuszna reakcja na szopkę Króla, ale również posunęła się odrobinę za daleko (i także zgodnie z prawem, bo tego wcale nie neguję).

Oczywiście! Tylko patrząc na to co się działo część obywateli zamieszkujących daną Wspólnotę postanowiło o sobie samostanowić. Wcale się nie dziwię takiej polityce. Zauważmy, że był spokój, może i wielkiej aktywności nie było - ale scena polityczna była ustabilizowana, nagle nieoczekiwane działania Króla Andreasa I spowodowały zalew osób, wzmożoną aktywność, ale i też bardzo duży kryzys polityczno-rodzinny. Mam nadzieję, że uda nam się to wszystko zażegnać bez rozlewu krwi w sposób naprawdę merytoryczny. Będzie to jednak ciężka praca, bo wydaje mnie się, że dzisiaj Skarland jest dużo bardziej osłabiony, aniżeli przed tym wybuchem wzmożonej aktywności czytajmy kryzysem polityczno-rodzinnym. Trzeba teraz posprzątać ten cały bałagan z głową i rozsądkiem, aby w przyszłości unikać tych burzliwych kryzysów, z których jest znane Królestwo Skarlandu...
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)