Autor Wątek: Stan wyjątkowy w mieście Walencja  (Przeczytany 828 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Stan wyjątkowy w mieście Walencja
« dnia: środa, 17 Paź 2012, 17:54:20 »
Generaliat Walencji wprowadza na terenie miasta Walencja stan wyjątkowy w związku z wypowiedziami jakie padają w Pałacu Biskupów Walencji i zagrożeniem wybuchu zamieszek, których prowodyrami mogą być osoby będące członkami kościoła ateistycznego.

Wszelkie niezgłoszone manifestacje (protesty marsze itd itp - to jak by ktoś nie wiedział) będą stanowczo powstrzymywane przez autonomiczne organizacje paramilitarne, w przypadku dalszych rozruchów władze autonomiczne będą wnioskować u władz centralnych o skierowane do miasta sił podległych centralnemu Ministerstwu Obrony.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline María

• Filar państwa
Re: Stan wyjątkowy w mieście Walencja
« Odpowiedź #1 dnia: środa, 17 Paź 2012, 19:17:39 »
Żałosne.

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowiedź #2 dnia: środa, 17 Paź 2012, 22:36:01 »
Pani też

(-) Norbert I de Catalán

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #3 dnia: środa, 17 Paź 2012, 22:48:51 »
Za wszelką cenę usiłuje pan sprowokować jakiś konflikt. Najpierw próbuje sprowokować słownie pana Fadersa lub mnie, a teraz nadaje pan większą wagę wydarzeniom, niż faktycznie ją mają.

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #4 dnia: Czwartek, 18 Paź 2012, 15:22:06 »
Cytat: "Norbert I Catalan"
Generaliat Walencji wprowadza na terenie miasta Walencja stan wyjątkowy w związku z wypowiedziami jakie padają w Pałacu Biskupów Walencji i zagrożeniem wybuchu zamieszek, których prowodyrami mogą być osoby będące członkami kościoła ateistycznego.

Wszelkie niezgłoszone manifestacje (protesty marsze itd itp - to jak by ktoś nie wiedział) będą stanowczo powstrzymywane przez autonomiczne organizacje paramilitarne, w przypadku dalszych rozruchów władze autonomiczne będą wnioskować u władz centralnych o skierowane do miasta sił podległych centralnemu Ministerstwu Obrony.

Proszę się nie ośmieszać... W Pałacu tym prowadzona jest żywa dyskusja, która tak naprawdę utrzymuje ten kraj przy życiu... Mogę Pana zapewnić, myślę że Pan Czartoryski także, że nie ma zagrożenia wybuchu żadnej zamieszki. Poza tym to nie tylko Kościół Ateistyczny w pewnych kwestiach nie zgadza się z Kościołem Katolickim, ale także Kościół Katolicki nie zgadza się z Kościołem Ateistycznym. Dlaczego więc zagrożenie widzi Pan ze strony ateistów? Poza tym zamieszka bez udziału jednej strony jest napaścią, a to na pewno nie ma sensu istnienia między tymi dwoma organizacjami religijnymi. Kościoły te są RÓWNE wobec prawa Skarlandu, lecz Panu trudno to przyjąć... Pana tok myślenia przypomina mi taką komiczną, rodzinną sytuację... Pan jest Matką, nasze Kościoły są dziećmi... I to zawsze tego tego jednego mówi się: "Skończ szczeniaku i do swojego pokoju!". Za to, ten drugi jest głaskany... Czy takie wychowanie ma sens?
(*)

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #5 dnia: Czwartek, 18 Paź 2012, 15:49:53 »
Cóż, Szanowni, apeluję o spokój. Proszę się nie martwić, może i jestem biskupem, ale bronić się umiem - jestem oficerem wojsk w RON w randze komandora (w lądowych to będzie pułkownik). Uważam, że choć momentami, dyskusja w Pałacu Biskupim nabierała mocnego brzmienia i można rzec, że nawet wrzało, ale poza słowami, nie dochodzi tam do niczego innego. Nikomu włos z głowy nie spadnie - mogę za to ręczyć. Także z mojej strony, nie zgłaszam problemów odnośnie zachowania gości Pałacu. Panie Norbercie, proszę się nie martwić. Wydarzenia w Pałacu nie wpłyną na zachowanie w pozostałych częściach miasta. Gdyby cokolwiek niepokojącego się działo, poinformowałbym. Dziękuję za troskę, ale takie środki, jakie Pan proponuje, nie są potrzebne. Gdy goście tylko  uznają, że pora na nich, odwiozą ich bezpiecznie karety biskupie.
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #6 dnia: Czwartek, 18 Paź 2012, 18:17:07 »
Nie doceniłam pana, panie Arturze. Jednak, od czasu do czasu, potrafi pan okazać klasę ;)

Offline + Pafnucy Karolina

• Gość
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Czwartek, 18 Paź 2012, 18:44:47 »
Jeśli o mnie chodzi, chyba nigdy nie korzystałem z karet. Na samym początku schwytałem konia, wyleczyłem go, i oswoiłem. Potem przydzielono mi służbowego Krokodyla... a teraz niedawno kupiłem sobie własnego. :)

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #8 dnia: Czwartek, 18 Paź 2012, 19:28:31 »
Cytat: "+ Pafnucy Karolina"
Na samym początku schwytałem konia,

Czyżby jakiś eufemizm, księże biskupie? :D
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

Offline + Pafnucy Karolina

• Gość
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Czwartek, 18 Paź 2012, 19:58:16 »
Nie potwierdzę, ale i nie zaprzeczę Ekscelencjo. :D

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #10 dnia: Czwartek, 18 Paź 2012, 20:04:28 »
Cytat: "Faders ad Vankavig"
Poza tym to nie tylko Kościół Ateistyczny w pewnych kwestiach nie zgadza się z Kościołem Katolickim, ale także Kościół Katolicki nie zgadza się z Kościołem Ateistycznym.

Normalna sytuacja, jeśli nie ma jasno określonej religii w danym państwie zwykłą rzeczą jest że przedstawiciele dwóch różnych wyznań kłócą się ze sobą.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
« Odpowiedź #11 dnia: Piątek, 19 Paź 2012, 15:43:17 »
Ja realnie i wirtualnie jestem zadeklarowanym Agnostykiem.

Tymczasem zaznaczę, że wszyscy wpadli w moją pułapkę a konkretniej chcę nadmienić, że wszystkie decyzje Prezydenta, Kortez i Generaliatu Walencji podlegają tym samym zasadom co prawodawstwo centralne czyli wszystko musi być poparte stosownym dokumentem podpisanym przez Prezydenta Wspólnoty Walencji i opublikowane w Diario Oficial de Valencia.
Czy ktoś taki akt prawny w DOV zauważył?

Szkoda, że nawet JKM Andreas I nie wyłapał tak rażącego błędu a Wszyscy od razu zajęli się komentowaniem: jakie to żałosne.

(-) Norbert I de Catalán

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #12 dnia: Piątek, 19 Paź 2012, 17:40:30 »
Przepraszam bardzo, a czemu takie "zabawy" mają służyć? Chce Pan udowodnić gościom, że nie znają prawa? No faktycznie nie znają, bo dotarcie do Dziennika Ustaw jest wyczynem godnym pochwały, jak wejście na Mt. Everest. To jest dopiero żałosne, takie granie w kotka i myszkę ze społeczeństwem i patrzenie "kiedy się ludzie skapną że przeginam". Chyba nie o to chodzi w pracy Szefa Rządu. Radzę Panu przemyśleć swoje zachowanie i wyciągnąć stosowne wnioski.
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #13 dnia: Piątek, 19 Paź 2012, 18:34:28 »
Popieram przedmówcę.

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #14 dnia: Piątek, 19 Paź 2012, 19:50:54 »
Komicznie powiem nawet "Święte Słowa" ;)
(*)