Autor Wątek: Casa de Surme?a  (Przeczytany 4318 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
Re: Casa de Surme?a
« Odpowiedź #105 dnia: Wtorek, 25 Wrz 2012, 21:33:59 »
Też to dostrzegam :)
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #106 dnia: Sobota, 24 Lis 2012, 19:22:20 »
[center:qq0y5kkp]Listo do Pierwszego Tesmotety Demokracji Surmeńskiej, Nikolaosa Zorbasa

Szanowny Panie Zorbas,

Z niesmakiem patrzę jak Pan śmie twierdzić, iż surmeński wódz i mój przodek, Paulos Petrosigos był oddanym republikaninem. Wszystko to używa Pan przeciw mojemu stryjowi, książę Viktorjosowi, który stara się w sposób konstytucyjny przywrócić monarchię. Mimo nieporozumień rodzinnych, pragnę bronić osoby księcia, gdyż swoją nienaganną i honorową postawą ma prawo do promowania idei monarchistycznej w Surmenii. Ta propaganda republikańska nie służy dobrze krajowi. Dobrze wiem, obserwując z zagranicy surmeńską sytuację polityczną, że republikanizm nie przyniósł szczęścia obywatelom Surmenii. Jeżeli Pan kocha Naród Surmeński i chce jego szczęścia to niech pójdzie na porozumienie z księciem Viktorjosem. On zna się na sprawach Ojczyzyny i kocha ją bezgranicznie.

Cristóbal de Surme?a, prawnuk Paulosa I[/center:qq0y5kkp]
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #107 dnia: Sobota, 24 Lis 2012, 20:15:10 »
[center:1j5mr6yr][attachment=0:1j5mr6yr]xax.PNG[/attachment:1j5mr6yr][/center:1j5mr6yr]
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #108 dnia: Piątek, 30 Lis 2012, 00:32:32 »
Zadowolenie

Wyrażam zadowolenie z tego, że surmeńscy republikanie opamiętami się :)
Cristóbal de Surme?a

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #109 dnia: Piątek, 30 Lis 2012, 14:42:46 »
Szanowny Panie de Surmena,

Napisze to, na co nie raczył pan odpowiedzieć via PW. Jako członek rodu apo Zep'ów (czy, jak kto woli- de Zeppów), dziwię się temu, że wpisał sobie Pan w nicku nasze nazwisko. Chciałbym prosić o odpowiedź, czym jest to spowodowane.

Z wyrazami szacunku,
Mihael Markosigos apo Zep,
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #110 dnia: Sobota, 1 Gru 2012, 02:26:03 »
Jestem wnukiem nieżyjącego już Tomasa Paulosigosa apo Zepp. Jednakże korzystam z nazwiska obojga rodziców ojca. Tak czy owak jestem poniekąd rodziną Pana, ale nie dziedziczę tytułów i praw koronnych, gdyż utracił je mój dziadek, a mój ojciec nie uzyskał za życia swego.
Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #111 dnia: Sobota, 1 Gru 2012, 02:38:45 »
[center:u5wr3m2s]Kościół Rotryjski wzmacnia skarlandzki patriotyzm.

Działalność Kościoła Rotryjskiego w Skarlandzie wzmocniła patriotyczne wartości i zmniejszyła niebezpieczeństwo płynące od zwolenników tzw. ateizacji. Na szczęście Naród Skarlandzki dzięki swej sile trwa i trwa, czyni go to silnym. Podziękowania dla hierarchów Kościoła, a także JKM Króla, JKM Premiera, a także wielu innych wspaniałych patriotów.[/center:u5wr3m2s]
Cristóbal de Surme?a

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #112 dnia: Sobota, 1 Gru 2012, 11:19:53 »
Sam Pan jest zagrożeniem nie tylko dla Skarlandu...
Nie rozumiem Pana ataków na nasze zgromadzenie... Tym czynem pogarsza Pan i powoduje spięcia na linii obu religii...
(*)

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #113 dnia: Sobota, 1 Gru 2012, 12:50:07 »
Szanowny Panie Cristóbalu,

Chciałbym zwrócić Panu uwagę na fakt, że pański ojciec - Filippe - nie był synem szlachetnego Tomasa, a Pan nie jest jego wnukiem. Przez kilka tygodni w Rotrii trwała dyskusja na ten temat, zainteresowanych odsyłam tutaj. Nikt z biorących udział w dyskusji nie potwierdził, a wręcz stanowczo zaprzeczył, by Pański ojciec był potomkiem Tomasa, jako że nie miał on dzieci. Jego Brat, a mój dziadek - Dostojny Viktorjos, pytał go: "Czy masz li jakiś potomków, o których bym nie wiedział, a którymi - z racji na pokrewieństwo - winienem się zająć?", a on odpowiedział "Nie, nie mam". Proszę więc nie używać nazwiska apo Zep, do którego nie ma Pan prawa. Dobrze, że nie rości sobie Pan praw do tytułów rodu apo Zep, bo to już byłoby wysoce bezczelne, a nie tylko niesmaczne.

Z wyrazami szacunku,
książę Mihael Markosigos apo Zep
Miguel apo Zep
Książę Surmenii

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #114 dnia: Niedziela, 2 Gru 2012, 22:14:11 »
Ja mam niestety inne źródła, że było inaczej.. Ale nie kłócę się, bo szkoda Rodu Zepp na to : /
Cristóbal de Surme?a

Offline Miguel apo Zep

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #115 dnia: Poniedziałek, 3 Gru 2012, 13:49:40 »
Nie ma znaczenia jakie ma Pan źródła, liczy się o co jest zgodne z prawdą, a zgodne z prawdą jest to co ja mówię i powtarzają wszyscy członkowie rodu apo Zep - Filippe de Surmena nie był nigdy członkiem rodu de Zepp, ani synem Dostojnego Tomasza, co z resztą przyznał (bodaj dwukrotnie), potem znowu zaprzeczał, zmieniał w kółko zdanie. Niemniej, proszę nie używać nazwiska, do którego nie ma Pan prawa.
Dziękuję i pozdrawiam.
Miguel apo Zep
Książę Surmenii