Autor Wątek: Casa de Surme?a  (Przeczytany 4404 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline María

• Filar państwa
Re: Casa de Surme?a
« Odpowiedź #30 dnia: Sobota, 1 Wrz 2012, 22:39:30 »
Moim zdaniem nazwanie nas sektą jest dopiero obraźliwe. A to pan sam interpretuje tak pisma, że wynika z tego obraza dla Surmenii. Poza tym nie jest pan członkiem rodziny królewskiej, bo nikt pana nie uznał.

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #31 dnia: Sobota, 1 Wrz 2012, 22:44:26 »
Ma Pan jakieś dygresje w stosunku do Ciprofloksji? Jeśli tak, to proszę kierować to bezpośrednio do nich. Nie rozumiem, co osoba Fadersa ad Vankavika ma z tym coś wspólnego. Wiele ludzi chciało obalić innych. Np. Bolszewicy cara rosji, Polacy Hitlera, demokraci Obamę, Faszyści Churchill'a itd.
(*)

Offline Cristóbal de Surme?a

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #32 dnia: Sobota, 1 Wrz 2012, 22:50:07 »
Widzi Pan, ale macie ogólnie powiązania z Ciprofloksją przez swoją ateistyczną sektę. Kościół tworzą raczej ludzie wierzący, a nie ateiści. Po drugie, wczoraj pańska towarzyszka ateizmu powiedziała, że moje ciepłe słowa o Surmenii są nie do szyku z sektą ateistów w Skarlandzie, którzy są przyjaciółmi Ciprofloksji. Skarlandczycy we większości na szczęście nie należą do tej sekty, a zdanie jakie wyraziłem jest bardzo słuszne, gdyż broni normalności, a nie nieuleczalnego idiotyzmu.
Cristóbal de Surme?a

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #33 dnia: Sobota, 1 Wrz 2012, 22:55:52 »
pańskiego?
Proszę skończyć nazywać nas sektą, bo to jest obraźliwie i czuję jakoby pan brał w swoje ręce osąd na naszym Kościele. Jeżeli uważa pan, że Kościół może być ateistyczny, to my jesteśmy wystarczającym dowodem na to... Otóż może... Jak pan widzi, albo nie widzi... Chyba, że Pan podważa prawo i Konstytucję Królestwa Skarlandu, co jest przestępstwem. Otóż ze Srumunii w Ciprofloksji się szydzi i to ostro, ale nie rozumiem dlaczego i my mamy tak myśleć. Jesteśmy przyjaciółmi, lecz nie do tego stopnia, aby mieć identyczne poglądy na cały świat...
(*)

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #34 dnia: Sobota, 1 Wrz 2012, 22:59:07 »
Wasze księgi mówią o arogancko Srumunii czyli o Surmenii  w sposób obraźliwy. Jeżeli jesteście bez skazy to niby czemu są czczone przez was?
 A ja nie podważam Konstytucji Skarlandu i praw, a normalności kraju.
Cristóbal de Surme?a

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #35 dnia: Sobota, 1 Wrz 2012, 23:01:27 »
Pan też mówi obraźliwie "Srumunia"... Dlaczego?
Bo czcimy inne aspekty niewiary, a poza tym jak pisałem wyżej, nie musi to być obraza, tylko błędna interpretacja...
(*)

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #36 dnia: Sobota, 1 Wrz 2012, 23:21:32 »
Pan sam się obraża. Może my też jakąś księgę napiszemy? :D

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowiedź #37 dnia: Niedziela, 2 Wrz 2012, 00:03:43 »
Cytat: "Faders ad Vankavig"
Pan też mówi obraźliwie "Srumunia"... Dlaczego?

Podejrzewam, że Pan Cristóbal użył obraźliwego zwrotu "Srumunia"  w celu wyjaśnienia, że Ateistyczny Kościół Skarlandu używa go do nazewnictwa Surmenii czego nie popieram a Ateistyczny Kościół Skarlandu działa chyba metodą kopiuj i wklej z forum Ciprofloksji lub jak kto woli Kiprii, choć Kipria jest zwrotem również niezbyt uprzejmym dlatego jakoś nie zauważyłem jego używania w Skarlandzie więc prosił bym o moderację słowa Srumunia na poprawną SURMENIA. Mieszkamy w Skarlandzie i nie powinniśmy uczestniczyć w konflikcie między Surmenią a Ciprofliksją.

Nie podważam tutaj Konstytucyjnego prawa do wolności wyznania i słowa ale nie znieważajmy innego kraju bo Ateistyczny Kościół Ciprofloksji pisze o Surmenii na swój sposób a Ateistyczny Kościół Skarlandu to kopiuje i nie wygląda to fajnie w stosunkach bilateralnych...

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #38 dnia: Niedziela, 2 Wrz 2012, 00:42:35 »
Dlaczego mieszkańcy mają dostosowywać się do polityki rządu? Mamy wolność wypowiedzi. Dlaczego chce nas pan cenzurować?

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #39 dnia: Niedziela, 2 Wrz 2012, 10:34:00 »
Cytat: "María"
Dlaczego mieszkańcy mają dostosowywać się do polityki rządu? Mamy wolność wypowiedzi. Dlaczego chce nas pan cenzurować?

A czy mam brawo do obrażania bez powodu?
Cristóbal de Surme?a

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #40 dnia: Niedziela, 2 Wrz 2012, 11:58:15 »
Trudno byłoby nie kopiować naszych ksiąg. Byśmy byli wtedy innym Kościołem.... Co nie pozwala nasze zrzeszenie... Mimo, iż jesteśmy pod dwoma nazwami, tworzymy jedną wspólnotę. Tak jak Kościół Katolicki w Polsce, z Watykanem... Myślę, że każdy ma prawo używać określenia jakie mu się podoba. Że Skarland nie jest w konflikcie z Surmenią, nie oznacza tego że pojedynczy obywatel nie może mieć odrębnych poglądów. Jeżeli w kraju zabrania się mówić i myśleć po swojemu, tylko nakazuje się myśleć w z góry określony sposób to chyba mamy dotyczenia z krajem autorytarnym...
(*)

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowiedź #41 dnia: Niedziela, 2 Wrz 2012, 12:42:02 »
Pana rozumowanie jest godne Macierewicza... Jest Pan Deputowanym i Wiceprzewodniczącym Kortez Generalnych i chyba powinien Pan zważać na to co Pan pisze.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #42 dnia: Niedziela, 2 Wrz 2012, 12:47:53 »
Nie rozumiem... Niue mogę przywoływać definicji?
(*)

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #43 dnia: Sobota, 8 Wrz 2012, 18:33:05 »
Dziś akurat byłem zobaczyć stronę Kiprii. Niejaki Euskadi, który śmie nazywać siebie hrabią ma avatar z JPII. No to już pokazuje nielekką głupotę i idiotyczne podejście Kiprów do wielu spraw.
Cristóbal de Surme?a

Offline María

• Filar państwa
« Odpowiedź #44 dnia: Sobota, 8 Wrz 2012, 18:40:47 »
Brakuje panu dystansu do siebie i do otaczającego świata :)