Autor Wątek: Promocja Rodu Catalan  (Przeczytany 628 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
Promocja Rodu Catalan
« dnia: Niedziela, 21 Lip 2013, 20:31:47 »
Trzeba by powoli podjąć jakieś kroku ku promocji Rodu Catalan. Sam od siebie zaproponuję kilka możliwości.

Na początek proponuję spopularyzować Ród i jako główne narzędzie użyć Micropedię. Jest ona dość powszechnie użytkowana, a każdy kolejny edytowany artykuł pojawia się w takim małym panelu. Dlatego też każdy edytowany artykuł o Catalanach się tam pojawi i wzbudzi zainteresowanie osoby, która z czystej ciekawości powinna wejść w ten link. Wtedy się zaczyta i zmieni swoją mentalność o rodzie.

Dlatego też należałoby:
1. rozpisać istniejące artykuły o członkach rodu, a z kolei dodać nowe osobom które ich nie mają. 
2. rozpisać artykuł o Rodzie Catalan.
3. stworzyć pokrewne artykuły dotyczące Rodu Catalan - jakie ? powinno wyjść, jak to się mówi "w praniu".

Czekam na Wasze propozcyje.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
Odp: Promocja Rodu Catalan
« Odpowiedź #1 dnia: Niedziela, 21 Lip 2013, 20:38:30 »
To dobra inicjatywa! Myślę, że można tam wzbudzić zainteresowanie ludzi. Bardzo poczytna także jest Planeta, dlatego myślę że można w El Reino, czy też w Noticias de Scarlana stworzyć artykół o rodzinie królewskiej... Może na bazie tego raportu?

A propos - Pozwoliłem sobie na krótką konwersację z Nordyjczykiem w ich gazecie...
http://nyheternorde.wordpress.com/2013/07/21/wielkie-odrodzenie-czy-halasliwy-koniec/

~ Następca tronu Królestwa Skarlandu - Jego Książęca Wysokość Manuel de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #2 dnia: Niedziela, 21 Lip 2013, 20:43:26 »
Można by też w tych obu gazetach wydawać ciąg artykułów o członkach Naszego Rodu. W każdym z nich przybliżyć daną osobę. Z jednej strony przybliżyłoby to ludziom Naszych krewnych, z drugiej zaś to praktycznie to to samo co artykuł na micropedii. Jednak poruszenie jakiejś aktywności na tej Planecie Mikronacje było by na plus dla rodziny a i pomogłoby przy tworzeniu artykułów do encyklopedii. Zawsze jakieś ciekawostki w takim artykule się znajdą.
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #3 dnia: Niedziela, 21 Lip 2013, 20:52:39 »
To prawda!

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowiedź #4 dnia: Niedziela, 21 Lip 2013, 22:28:08 »
Bardzo dobry pomysł. Swoją drogą jeżeli mogę zaproponować. Funkcjonować będzie Kancelaria Królewska w Pałacu Królewskim. Może dobrym krokiem byłoby stworzenie aktu prawnego np. "Ustawa o Kancelarii Królewskiej" czy "Dekret Króla o Kancelarii Królewskiej" czy o Pałacu Królewskim.

O co mi chodzi:

Jest Was spora liczba, dzięki czemu można efektywnie podzielić obowiązki. Jedna osoba zajmuje się promocją rodu Catalan - odpowiada za Micropedię, media oraz stronę internetową, druga osoba odpowiada za sprawy administracyjne rodu - czyli prowadzi Kancelarię Królewską - powiadamia inne państwa o uroczystościach, przyjmuje pisma, zaproszenia - prowadzi szereg takich działań... i dalej i dalej ... dzięki temu zaktywizujemy do działania Rodzinę Królewską, która będzie miała taki mini rząd ... obywatele będą stanowić władze bez przedstawicieli Rodziny Królewskiej.

Kancelaria Królewska to także taki mały gabinet Króla - składający się z przewodniczącego i np. trzech członków, którzy pracując nie tylko dla Rodziny Królewskiej będą się zajmowali np. gospodarką, sprawami wewnętrznymi i polityką zagraniczną. KK współpracowałaby z Rządem Narodowym. Myślę, że to jest warte uwagi i do opracowania jako projekt. Tutaj debatujemy - myślimy tworzymy, projektujemy. Ustalimy coś i wrzucamy pod głosowanie.

Jestem przekonany, że zbudujemy ciekawe i interesujące państwo z ośrodkiem władzy Króla przez Kancelarię Królewską i Rząd Narodowy z Kortezami oraz Prezydentami/Gubernatorami/Namiestnikami administracji samorządowej. Taki podział przyniesie nam prestiż i nowych obywateli. Będzie można udzielać się na różnych płaszczyznach. ;)

Wszakże, żadna mikronacja nie ma tak sprawnie działającej władzy. ;)

Stworzylibyśmy po prostu państwa w państwach. ;)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #5 dnia: Poniedziałek, 22 Lip 2013, 07:30:59 »
Jeśli chodzi to tak:

- w Skarlandzkie funkcjonuje taki urząd jak "Szef Kancelarii Królewskiej". Co prawda nieaktywny i te funkcję sprawowałem sam, gdy byłem Królem, ale mi jakoś to różnicy nie robiło. Raz miałem tylko Szefa Kancelarii to potem wybuchł skandal i ów szef chyba strzelił sobie w głowe, bo nie wytrzymał :)

- kiedyś słyszałem też, że jest funkcja o nazwie, bodajże "Marszałek Dworu". Osoba taka zajmowała by się przyjmowaniem gości na różnych imprezach czy ogólnie zarządzałaby budynkiem Pałacu Królewskiego.

;)

JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #6 dnia: Wtorek, 23 Lip 2013, 11:32:29 »
Można by też w tych obu gazetach wydawać ciąg artykułów o członkach Naszego Rodu. W każdym z nich przybliżyć daną osobę. Z jednej strony przybliżyłoby to ludziom Naszych krewnych, z drugiej zaś to praktycznie to to samo co artykuł na micropedii. Jednak poruszenie jakiejś aktywności na tej Planecie Mikronacje było by na plus dla rodziny a i pomogłoby przy tworzeniu artykułów do encyklopedii. Zawsze jakieś ciekawostki w takim artykule się znajdą.

Dziś w gazecie "Noticicas de Scarlana" stworzono program "Familia Real", w którym będą pojawiać się artykuły odnośnie Dworu Katalońskiego i jego członków... :)
Serdecznie zapraszam!

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #7 dnia: środa, 24 Lip 2013, 10:58:54 »
Jeśli chodzi o mnie to ukończyłem artykuł o sobie na micropedii. Z jednej strony jakoś dziwnie się czułem tak pisząc o sobie, ale z drugiej strony jestem zadowolony z końcowego wyniku.

http://micropedia.wikia.com/wiki/Andreas_I_Catal%C3%A1n

Na początku troszke po bajerowałem, aby się miło czytało a potem przedstawiłem fakty właściwe. ;)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowiedź #8 dnia: środa, 24 Lip 2013, 13:30:29 »
Jeśli chodzi o mnie to ukończyłem artykuł o sobie na micropedii. Z jednej strony jakoś dziwnie się czułem tak pisząc o sobie, ale z drugiej strony jestem zadowolony z końcowego wyniku.

http://micropedia.wikia.com/wiki/Andreas_I_Catal%C3%A1n

Na początku troszke po bajerowałem, aby się miło czytało a potem przedstawiłem fakty właściwe. ;)

Brakuje tylko zdjęcia profilowego Wasza Królewska Wysokość i na micropedia.wikia.com i tutaj w naszym Kraju. ;)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #9 dnia: Czwartek, 25 Lip 2013, 08:41:22 »
Bo ja nigdy nie miałem zdjęcia profilowego, z żadnym politykiem czy działaczem (tak jak większość ludzi w mikroświecie) się nie utożsamiam. :)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #10 dnia: Czwartek, 25 Lip 2013, 08:47:41 »
Napiszę co obmyśliłem, aby moim zdaniem dobrze nasz Ród promować:

- artykuły na micorpedii,
- artykuły w gazetach,
- wywiady z członkami rodu,
- promocja rodu na przemian w Skarlandzie i Agurii (przy okazji zjazdów Wspólnoty Catalan),
- rozwój rodziny w innych krajach, najlepiej takich rozwijających się, chodzi mi o tworzenie linii Catalanów, jak np. w Agurii,
- zwiększyć liczbę członków rodu,
- małżeństwo Manuel z jakąś księżną/królową z rodu pokroju Habsburgów,
- wyjazdy członków rodu do innych krajów w ramach promocji Skarlandu i rodziny królewskiej.

Ode mnie tyle, mam nadzieje, że kilka z tych pomysłów zostaną wcielone w życie. ;)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #11 dnia: Czwartek, 25 Lip 2013, 11:00:26 »
Napiszę co obmyśliłem, aby moim zdaniem dobrze nasz Ród promować:

1 artykuły na micorpedii,
2 artykuły w gazetach,
3 wywiady z członkami rodu,
4 promocja rodu na przemian w Skarlandzie i Agurii (przy okazji zjazdów Wspólnoty Catalan),
5 rozwój rodziny w innych krajach, najlepiej takich rozwijających się, chodzi mi o tworzenie linii Catalanów, jak np. w Agurii,
6 zwiększyć liczbę członków rodu,
7 małżeństwo Manuel z jakąś księżną/królową z rodu pokroju Habsburgów,
8 wyjazdy członków rodu do innych krajów w ramach promocji Skarlandu i rodziny królewskiej.

1 ) Myślę że to już się dzieje...
2 ) To jest w trakcie, że tak się wyrażę "rozruchu"
3 ) Bardzo dobry pomysł.
4 ) Właśnie jestem w Agurii i jednocześnie w Skarlandzie (w czasie odbudowy Skarlandu wszystko jest możliwe). Aguryjska strona naszego rodu to też Catalanowie. Skoro promujemy nasz ród - to cały! :)
5 ) To chyba wymaga większego wtajemniczenia.
6 ) Ale też żeby nie przesadzić...
7 )  :-[ ;) Ale jak już, to myślę, że można byłoby związać mnie z jakąś Księżniczką z innego rodu... Chodzi przecież o promocję i prestiż :)
8 ) Jak najbardziej na tak! :D

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #12 dnia: Niedziela, 28 Lip 2013, 08:40:45 »
Do powyższych propozycji dołączył bym jeszcze jedną rzecz na którą wczoraj wpadłem. Mianowicie, ostatnio po głowie chodzi mi turniej wędkarski z La Palmy, na wzór tego do głowy przyszło mi aby zorganizować turniej minigolfa o puchar Seniora Rodu Catalan :) Oczywiście nie musi to być minigolf, może być jakaś inna gra dostępna on-line. Zaprosilibyśmy na niego przyjaciół z mikroświata, no i potem na meil organizatora nadsyłano by screeny z wynikami, i tak dalej, aż do końca. Zwycięzca otrzyma symboliczny puchar i uścisk dłoni od Seniora Rodu :)

Co o tym sądzicie ? ;)
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Offline Don Lorenzo de Medici

• Mieszkaniec
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #13 dnia: Niedziela, 28 Lip 2013, 09:48:24 »
Wasze Królewskie Wysokości,
Wasze Ekscelencje.

Wiemy, że nie jesteśmy członkiem dynastii ani też obywatelem, ale wszakże byliśmy niegdyś rodziną. Otóż uważamy, że sama rodzina winna podnieść swój prestiż na własnym terytorium organizując wszelkie wydarzenia fabularne z udziałem członków dworu. Jeśli chodzi o promocję zagraniczną to nic prostszego jak wysyłanie członków rodu królewskiego w podróże dyplomatyczne na dwory innych królów i książąt v-świata. Co do małżeństwa dynastycznego może być to trudno bo z tego co wiemy obecnie mamy deficyt księżniczek z prestiżowych rodów królewskich. Sądzimy, że dynastia byłaby bardziej klimatyczna kiedy posiadałaby ujednolicony system imion wzorowany na historycznej epoce Hiszpanii z epoki Habsburgów i Burbonów. Głowa rodu wiana trzymać pieczę nad wszelkimi rodowymi tradycjami. My obecnie jako Wielki Książę i senior rodziny Medyceuszy, którą tworzyliśmy pięć lat temu osobiście odpowiadaliśmy za promocję rodu. Wydawaliśmy odpowiednie dokumenty proklamujące przysposobienie do rodu oraz wyznaczaliśmy jasne reguły, które określały dostępne imiona rodowe, atmosferę naszych rodzinnych korzeni. Może warto się zastanowić, jaki okres historyczny najbardziej odpowiada naszej dynastii i na nim się wzorować. Obecnie monarchia hiszpańska jest tylko bladym cieniem z czasów swej świetności. Musimy też pamiętać, że od wieków wielkie rody dynastyczne oraz królowie i książęta byli mecenasami sztuki. Uważamy, że patronat nad  narodową sztuką i kulturą winiec być obowiązkiem wszystkich Catalanów.

Łącząc wyrazy estymy i uznania,

/-/ Lorenzo di Piero de' Medici
Administrador diocesano
cardenal camarlengo etc, etc.
Książę-Kardynał
/-/Don Lorenzo I Pedro de Medici
Obispo de Valencia
infante de Scarlaña
cardenal camarlengo etc, etc.