Autor Wątek: Królewski Order Domu de Catalan  (Przeczytany 377 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
Królewski Order Domu de Catalan
« dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 17:57:11 »
Istnieje coś takiego, jako Królewski Order domu de Catalan. Myślę, że można byłoby wykorzystać go i nagradzać nim zasłużone osoby z całego polskiego mikroświata. Rodzina Królewska typowałaby osoby szczególnie zasłużone, doceniając ich trud w tworzeniu polskiego mikroświata i nagradzałaby daną osobę w specjalnej uroczystości w Pałacu Królewskim. Dodałoby to nam, jako rodzinie de Catalan prestiżu i zwróciło oczy mikroświata ku Skarlandowi. Na pewno zyskalibyśmy powagę i swego rodzaju poparcie u osób nagrodzonych. Byłby to taki mikroświatowy Nobel... Co wy na to?  ;)
~ Następca tronu Królestwa Skarlandu - Jego Książęca Wysokość Manuel de Catalán

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
Odp: Królewski Order Domu de Catalan
« Odpowiedź #1 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 20:23:58 »
Order to order, raczej może w jakąś specjalną nagrodę można by pójść.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowiedź #2 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 20:30:53 »

Może nie powinienem się tutaj wypowiadać z tej racji, że nie jestem członkiem Rodziny Królewskiej oraz "Catalan". Jednak jako obywatel Skarlanu i Przewodniczący IOON pozwolę sobie zabrać. Pomysł dla mnie jest bardzo dobry! Swoją drogą, chciałbym, aby ktoś zajął się przygotowaniem orderów lub odznaczeń, gdyż nasze forum jest wyposażone w odpowiedni moduł i można byłoby przydzielać ordery i odznaczenia obywatelom. Wyświetlałoby to się w taki sposób jak przy niektórych profilach obywateli Państwa Kościelnego Rotria.

Co do nagrody wzorowanej na Noblach. Jestem jak najbardziej za! To na pewno przyniesie prestiż i Skarlandowi i Rodzinie Królewskiej np. tzw. "Catalany" :) Wymyślić różne kategorie np. Osobowość Roku, Odkrycie Roku et cetera. W kapitule zasiadaliby tylko i wyłącznie przedstawiciele "Rodziny Królewskiej". Głosowanie? Jak to ja bym widział? Otóż. Przewodniczący Kapituły powinien wystosować do każdego państwa list z prośbą o wyznaczenie po jednej kandydaturze wraz z opisem dokonań, następnie po zebraniu wszystkich ankiet - Kapituła, by w głosowaniu tajnym oddawała głosy. Wymyślić wzór graficzny Statuetek, Dyplomów, Medali etc.
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #3 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 20:42:15 »
To chyba już bez większego znaczenia...

Pomysł dla mnie jest bardzo dobry! Swoją drogą, chciałbym, aby ktoś zajął się przygotowaniem orderów lub odznaczeń, gdyż nasze forum jest wyposażone w odpowiedni moduł i można byłoby przydzielać ordery i odznaczenia obywatelom. Wyświetlałoby to się w taki sposób jak przy niektórych profilach obywateli Państwa Kościelnego Rotria.

Co do nagrody wzorowanej na Noblach. Jestem jak najbardziej za! To na pewno przyniesie prestiż i Skarlandowi i Rodzinie Królewskiej np. tzw. "Catalany" :) Wymyślić różne kategorie np. Osobowość Roku, Odkrycie Roku et cetera. W kapitule zasiadaliby tylko i wyłącznie przedstawiciele "Rodziny Królewskiej". Głosowanie? Jak to ja bym widział? Otóż. Przewodniczący Kapituły powinien wystosować do każdego państwa list z prośbą o wyznaczenie po jednej kandydaturze wraz z opisem dokonań, następnie po zebraniu wszystkich ankiet - Kapituła, by w głosowaniu tajnym oddawała głosy. Wymyślić wzór graficzny Statuetek, Dyplomów, Medali etc.
Musi być z klasą i kunsztem! :)
~ Następca tronu Królestwa Skarlandu - Jego Książęca Wysokość Manuel de Catalán

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowiedź #4 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 20:49:18 »
Jako Przewodniczący IOON zwracam się z prośbą do Rodziny Królewskiej "Catalan" o przygotowanie raportu dotyczącego Rodziny Królewskiej. Chodzi mi o zawarcie w tym dokumencie takich informacji jak: drzewo genealogiczne, liczbę członków Rodziny Królewskiej, pełnej listy sukcesji do tronu oraz spis prawa regulującego funkcjonowanie Rodziny Królewskiej w Królestwie Skarlandu np. Kodeks Domu Panującego (obowiązuje w Monarchii Austro-Węgier). Proszę o poważne potraktowanie mojej prośby. ;)

(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #5 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 21:48:38 »
Dodam coś do tej nagrody.

Trzeba by przemyśleć i wybrać jakąś prestiżową nagrodę. Tylko co w realiach mikroświatowych będzie przynosić prestiż... Order to order, kawałek obrazka, który można sobie dokleić do podpisu czy coś.

Moim zdaniem ciężko będzie znaleźć taką nagrodzę, ale trzeba pomyśleć.

Co do drzewa genealogicznego - jest na micropedii, bardzo ładnie zrobione.

Co do Kodeksu Domu Panującego, czy jego pochodnych - hmm.. jakoś nie przypominam sobie o czymś takim, ale może gdzieś jest coś takiego :)

(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.