Autor Wątek: Pałac Królewski  (Przeczytany 547 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
Pałac Królewski
« dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 10:46:32 »
W każdej monarszej mikronacji znajduje się Pałac Królewski - dom Jego Królewskiej Mości, ale także miejsce na bale, uroczystości, święta narodowe, a także miejsce pracy króla. U nas tego nie ma... Dlatego też wnoszę o zbudowanie na forum Pałacu Królewskiego - podstawy spojenia rodu de Catalan i miejsca życia Rodziny Królewskiej! Takie miejsce przydaje się podczas wielu uroczystości i stanowić będzie wizytówkę monarchii w naszym pięknym kraju!  :D
~ Następca tronu Królestwa Skarlandu - Jego Książęca Wysokość Manuel de Catalán

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
Odp: Pałac Królewski
« Odpowiedź #1 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 10:50:35 »
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #2 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 10:56:36 »
No tak, ale nam potrzeba forum... :) Tam ciężko będzie eventy szykować :)

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #3 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 11:03:25 »
No tak, ale nam potrzeba forum... :) Tam ciężko będzie eventy szykować :)

wiem, wiem

Miejscem pracy Króla jest Kancelaria Królewska i tam się wszystko odbywa, natomiast domu u Nas Król nie ma :)

A co do tych eventów to u nas jeszcze żaden nie został zorganizowany, nie, był jeden - pogrzeb Karola I, ale to dawno temu. Od tamtej pory nie było u nas nic w stylu tych imprez na czatach jakie mają miejsce w innych mikronacjach. Odpowiednie organy powinny z tym zrobić i w najbliższym czasie powinno u nas coś takiego zagościć, nie wiem - jakiś turniej czy coś.

Wg mnie przydałby się na forumowy ShoutBox. Kiedyś to proponowałem, ale ucichło. Myślę, że nowy administrator Pan Saavedra podejmie odpowiednie kroki i Skarland doczeka się ShoutBoxa :)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #4 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 11:14:51 »
Można byłoby zrobić jakiś bal na skalę mikroświata, jakąś imprezę... no nie wiem - np. korrida, albo jeszcze jakieś inne wydarzenie nawiązujące do Hiszpanii :)

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowiedź #5 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 15:03:44 »
W każdej monarszej mikronacji znajduje się Pałac Królewski - dom Jego Królewskiej Mości, ale także miejsce na bale, uroczystości, święta narodowe, a także miejsce pracy króla. U nas tego nie ma... Dlatego też wnoszę o zbudowanie na forum Pałacu Królewskiego - podstawy spojenia rodu de Catalan i miejsca życia Rodziny Królewskiej! Takie miejsce przydaje się podczas wielu uroczystości i stanowić będzie wizytówkę monarchii w naszym pięknym kraju!  :D

Popieram tutaj Pana z całą rozciągłością. Takie miejsce jest potrzebne. Myślę, że podczas robienia porządków w zakresie zawartości merytorycznej wezmę tą sugestię pod uwagę. Faktycznie nie ma miejsca, gdzie odbywałyby się audiencje czy ważne uroczystości z udziałem Króla i np. delegacji państwowych innych mikronacji. Jest to konieczne z powodu stworzenia fundamentów, odrodzenia państwowości oraz tworzenia prestiżu Królestwa Skarlandu na arenie międzynarodowej. Co do Kancelarii. Kancelaria kojarzy się nam bardziej z czymś, gdzie można składać różne wnioski, sprawy do rozpatrzenia przez Króla, aniżeli miejscem, gdzie odbywałyby się jakieś uroczystości państwowe. Trzeba będzie to zrobić rozsądnie i z głową. Temat jak najbardziej aktualny i do dalszej dyskusji.
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #6 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 15:11:03 »

Popieram tutaj Pana z całą rozciągłością. Takie miejsce jest potrzebne. Myślę, że podczas robienia porządków w zakresie zawartości merytorycznej wezmę tą sugestię pod uwagę. Faktycznie nie ma miejsca, gdzie odbywałyby się audiencje czy ważne uroczystości z udziałem Króla i np. delegacji państwowych innych mikronacji. Jest to konieczne z powodu stworzenia fundamentów, odrodzenia państwowości oraz tworzenia prestiżu Królestwa Skarlandu na arenie międzynarodowej. Co do Kancelarii. Kancelaria kojarzy się nam bardziej z czymś, gdzie można składać różne wnioski, sprawy do rozpatrzenia przez Króla, aniżeli miejscem, gdzie odbywałyby się jakieś uroczystości państwowe. Trzeba będzie to zrobić rozsądnie i z głową. Temat jak najbardziej aktualny i do dalszej dyskusji.
Otóż to... :)

Offline Octavien I Catalan

• Zasłużony mieszkaniec
« Odpowiedź #7 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 16:07:58 »
Może warto aby formę Pałacu przejął "odsyłacz" na czat, który byłby na forum. Zazwyczaj to za pomocą czatu odbywają się różne uroczystości.
Jego Królewska Mość Octavien I Catalán, z Łaski Bożej i przez Konstytucję, Król Senior Francji,  Książe Skarlandu, Real Ciudad, Juárez, Santiago, Książe Rzeczpospolitej Obojga Narodów.

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #8 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 16:13:59 »
Może warto aby formę Pałacu przejął "odsyłacz" na czat, który byłby na forum. Zazwyczaj to za pomocą czatu odbywają się różne uroczystości.

Też jest to dobre rozwiązanie i godne uwagi. Natomiast jestem przekonany do tego, że Kancelarię Królewską powinien zastąpić Pałac Królewski, a Kancelaria Królewska zostać częścią składową - organem wewnętrzny w Pałacu Królewskim, gdzie będą kierowane wszelkie sprawy administracyjno-urzędowe do Jego Królewskiej Wysokości, do panującego Króla. ;)
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #9 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 16:15:27 »
Myślę, że forum byłoby lepsze z faktu, że może zachować historię i daje możliwość podziału ze względu np. na sale, czy jakieś inne pomieszczenia... Można zrobić pałac na forum, a np. jedna z sal odsyłałaby na czat...  ;)

Też mi się wydaje, że Kancelaria powinna znajdować się w Pałacu Królewskim!

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #10 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 16:20:29 »
Myślę, że forum byłoby lepsze z faktu, że może zachować historię i daje możliwość podziału ze względu np. na sale, czy jakieś inne pomieszczenia... Można zrobić pałac na forum, a np. jedna z sal odsyłałaby na czat...  ;)

Też mi się wydaje, że Kancelaria powinna znajdować się w Pałacu Królewskim!

W takim razie prosimy o cierpliwość. Działania administratorskie w zakresie zawartości merytorycznej zostały rozpoczęte i mam nadzieję, że w ciągu kilku kolejnych dni forum dyskusyjne nabierze ostatecznego kształtu - jeżeli chodzi o podział kategorii i działów. Szkielet struktury forum dyskusyjnego mam już przygotowany. Teraz powoli będę go wdrażał na forum.scarlana.eu ;)
Pozdrawiam!

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #11 dnia: Sobota, 20 Lip 2013, 16:32:08 »
Test.