Autor Wątek: Manifest  (Przeczytany 724 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Faders ad Vankavig

• Filar państwa
  • Denat
Manifest
« dnia: Poniedziałek, 17 Cze 2013, 15:30:47 »
Oto słowa nad którymi wczoraj wieczorem pracował w swym gabinecie Faders ad Vankavig:

"Skandal! Każdy kto zna kulturę ciprofloksjańską i każdy kto jest ateistą w rycie ciprofloksjańskim powie, że przyznanie racji Tauchirom przez króla Skarlandzkiego to skandal! Odbieranie ziemi, kultury Państwu Ciprofloksjańskiemu to zbrodnia! Taką też zbrodnię Andreas I uczynił w stosunku do mniejszości ateistycznej. Jest popieranie okupowania miejsca najważniejszego dla każdego ateisty. Jest to niczym odpowiednik miejsca świętego, które wy chcecie zniszczyć. Państwo Ciprofloksjańskie nie jest organizacją terrorystyczną i ma pełnie prawo i dokumenty świadczące o legalnym uzyskaniu terenów od dawnej Tauchiry. Jest mi na prawdę przykro! Zapraszam JKM Andreasa I na wakacje do Ciprofloksji, aby poznać kulturę, ludzi których się atakuje. Pragnę także"
i w tym momencie pismo się urywa...
(*)

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
Re: Manifest
« Odpowiedź #1 dnia: Poniedziałek, 17 Cze 2013, 16:05:40 »
Cytat: "Faders ad Vankavig"
Oto słowa nad którymi wczoraj wieczorem pracował w swym gabinecie Faders ad Vankavig:

"Skandal! Każdy kto zna kulturę ciprofloksjańską i każdy kto jest ateistą w rycie ciprofloksjańskim powie, że przyznanie racji Tauchirom przez króla Skarlandzkiego to skandal! Odbieranie ziemi, kultury Państwu Ciprofloksjańskiemu to zbrodnia! Taką też zbrodnię Andreas I uczynił w stosunku do mniejszości ateistycznej. Jest popieranie okupowania miejsca najważniejszego dla każdego ateisty. Jest to niczym odpowiednik miejsca świętego, które wy chcecie zniszczyć. Państwo Ciprofloksjańskie nie jest organizacją terrorystyczną i ma pełnie prawo i dokumenty świadczące o legalnym uzyskaniu terenów od dawnej Tauchiry. Jest mi na prawdę przykro! Zapraszam JKM Andreasa I na wakacje do Ciprofloksji, aby poznać kulturę, ludzi których się atakuje. Pragnę także"
i w tym momencie pismo się urywa...

Szanowny Panie Faders ad Vankaving! Nawet jeżeli Państwo Ciprofloksjańskie działa w ramach ustanowionego przez siebie prawa, przejęła legalnie władzę oraz terytorium to nie oznacza to, że mogą sobie do wszystkiego uzurpować prawo. Nie zapominajmy, że na terenie Państwa Ciprofloksjańskiego znajdowała się kiedyś Ludowa Republika Tauchiry, a więc mamy do czynienia z mniejszością tauchirską, która obecnie postanowiła stanowić sama o sobie. To nie pierwszy przypadek takiego obrotu sytuacji. Nie zapominajmy o Hasselandzie czy Marchii Teutońskiej. Jeżeli Tauchirska Rada Narodowa doprowadzi do odrodzenia Tauchiry jako odrębnego państwa z dużą liczbą aktywnych obywateli i ciekawym oraz unikalnym klimatem to możemy mieć do czynienia z pojawieniem się nowej mikronacji, która wniesie ożywienie do naszego życia wirtualnego. Nie zapominajmy, że to Tauchira, a nie nowe quasi-państwo wirtualne.
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Martin Battenberg

• Mieszkaniec
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #2 dnia: Poniedziałek, 17 Cze 2013, 17:22:35 »
Z tego co mi wiadomo obywatele Tauchiry nigdy nie byli zadowoleni z faktu, że zostali włączeni do Ciprofloksji.
Sam nigdy nie byłbym zadowolony z faktu, że włącza się mnie do społeczności gdzie głównym celem mieszkańców jest sianie nienawiści, kontrowersji i rzucanie na prawo i lewo inwektywami.
(-) Ks.Martin Battenberg

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #3 dnia: Poniedziałek, 17 Cze 2013, 17:26:35 »
Cytat: "Harvey Leche"
Z tego co mi wiadomo obywatele Tauchiry nigdy nie byli zadowoleni z faktu, że zostali włączeni do Ciprofloksji.
Sam nigdy nie byłbym zadowolony z faktu, że włącza się mnie do społeczności gdzie głównym celem mieszkańców jest sianie nienawiści, kontrowersji i rzucanie na prawo i lewo inwektywami.

W pełni się pod tym podpisuję. Jak dzisiaj pamiętam jeszcze mapę v-świata i Kontynentu Wschodniego, gdzie na obecnie zajmowanych ziemiach przez Państwo Ciprofloksjańskie widniała nazwa (Tauchira)... Myślę, że to tyle w tym temacie, bo cóż można więcej napisać? Niestety, na ten moment my jako państwo jesteśmy za słabi, aby pomóc Tauchirze i Tauchirskiej Radzie Narodowej, a szkoda, bo moglibyśmy dzięki temu uzyskać bardzo wiele... Niestety problemy wewnętrzne naszego kraju są w tej chwili najważniejsze! ;)
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.

• Mieszkaniec
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #4 dnia: Poniedziałek, 17 Cze 2013, 17:29:10 »
Na tej mapie jeszcze widać gdzie kiedyś leżała Tauchira:
http://images.wikia.com/micropedia/imag ... 290709.png
(-) Ks.Martin Battenberg

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #5 dnia: Poniedziałek, 17 Cze 2013, 18:00:48 »
Cytat: "Harvey Leche"
Na tej mapie jeszcze widać gdzie kiedyś leżała Tauchira:
http://images.wikia.com/micropedia/imag ... 290709.png

To jedno z lepszych opracowań map jakie kiedykolwiek trafiło do moich rąk. Ta mapa o ile dobrze pamiętam powstała chyba w roku 2005 i stanowiła bardzo wiele odniesień do późniejszego kształtowania nowych kontynetów i umiejscowienia na nich nowych państw. Tauchira. Proszę. Widnieje. Dlatego, w żaden sposób nie powinniśmy stopować Tauchirskiej Radzie Narodowej pokrzepionej obywatelami i mieszkańcami możliwości samostanowienia o sobie. To, że ktoś nabył ziemie w sposób legalny nie oznacza, że można sobie zastrzegać do niego prawo do końca życia, w tym momencie mówimy o funkcjonowaniu państw - co wystarczy spojrzeć na nasze realne odpowiedniki, a więc Jugosławia czy Związek Radziecki. Tauchirze tak czy inaczej życzę powodzenia w realizacji swoich planów o w pełni niepodległościowym i demokratycznym państwie.

• Mieszkaniec
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #6 dnia: Poniedziałek, 17 Cze 2013, 18:54:40 »
Wydaje mi się, że większość Skarlandczyków popiera decyzję wsparcia Tauchirskiej Rady Narodowej i propozycji azylu Miachaelaowi Kostunovicowi.
(-) Ks.Martin Battenberg

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #7 dnia: Poniedziałek, 17 Cze 2013, 19:05:54 »
Myślę, że w momencie kiedy uda nam się przeprowadzić pierwsze kroki ku uzdrowieniu sytuacji w Królestwie Skarlandu, powinniśmy w pierwszej kolejności nawiązać współpracę z p. Michaalem Kostunovicem, celem omówienia zasad współpracy oraz pomocy Tauchirskiej Radzie Narodowej. Myślę, że dzięki takim działaniom moglibyśmy ponownie zaistnieć na arenie międzynarodowej. Udzielenie azylu oraz schronienia, a także utworzenie przedstawicielstwa bądź biura Tauchirskiej Rady Narodowej byłoby krokiem wartym uwagi. Oczywiście wszystko powinno być zorganizowane i zrealizowane z dozą rozsądku oraz przemyślanego paktu współpracy pomiędzy Skarlandem, a Tauchirską Radą Narodową.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #8 dnia: Wtorek, 18 Cze 2013, 07:32:05 »
Cytat: "Faders ad Vankavig"
Taką też zbrodnię Andreas I uczynił w stosunku do mniejszości ateistycznej. [/i]

Przepraszam bardzo, co ja zrobiłem bo nie pamiętam ? Nigdy wobec mniejszości ateistycznej nie byłem przeciwny.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #9 dnia: Wtorek, 18 Cze 2013, 14:00:36 »
Ale na ile procent jesteście Państwo pewni co do prawdziwości niejakiego Kostuvica, jako Tauchira? Poza tym on jest sam jedyny i nie reprezentuje żadnego ludu... Wy chcecie zniszczyć mikronację i postawić na niej jednoosobową yoyonację?
(*)

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #10 dnia: Wtorek, 18 Cze 2013, 15:29:59 »
Panie ad Vankavig! Na chwilę obecną nie podjęto żadnych decyzji w sprawie Tauchirskiej Rady Narodowej. Jedynie jest zaznaczone istnienie problemu i możliwości jego rozwiązania. Tak więc do momentu nawiązania oficjalnych stosunków z Panem Kostunoviciem nie zostałyby podjęte żadne decyzje mogące wpłynąć na politykę wewnętrzną naszego kontynentu. Na tą chwilę ten temat jest wg mnie nie potrzebnie roztrząsany w kategoriach czy wspieramy czy nie. Powinniśmy sobie tutaj prowadzić swobodną dyskusję na temat Państwa Ciprofloksjańskiego oraz Tauchiry... Zapoznać się z historiami i losami obu państw - wyrobić sobie zdanie. Królestwo Skarlandu widzę jako państwo bardzo merytoryczne, w którym dyskusje stoją na bardzo wysokim poziomie.

• Filar państwa
  • Denat
« Odpowiedź #11 dnia: Wtorek, 18 Cze 2013, 16:21:06 »
Proszę się do mnie zwracać bez wykrzykników jeśli można... W moim pierwszym poście w tym temacie zapraszam przecież do poznania kultury i ludzi w Ciprofloksji, oraz daję sygnał aby nie myśleć stereotypowo i powstrzymać się od popierania czegoś/kogoś, czego/kogo się praktycznie nie zna i nie ma pewności czy Tauchirska Rada Narodowa na prawdę reprezentuje ludność (jeśli w ogóle reprezentuje) tych samych Tauchirów, którzy dawniej zamieszkiwali tereny dawnej Tauchirii. To, że w Skarland jest pańśtwem merytorycznym wiem od chwili, kiedy tu przybyłem - to jest około półtora roku temu - bo w grudniu 2011 roku... od ponad roku jestem obywatelem tego kraju, a od trzech lat uczę się języka i kultury hiszpańskiej... Więc nie musi Pan mnie pouczać i obrazować mi Skarland...
(*)