Autor Wątek: Scarla?a Nueva, czyli Nowy Skarland!  (Przeczytany 1446 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
Re: Scarla?a Nueva, czyli Nowy Skarland!
« Odpowiedź #30 dnia: Niedziela, 10 Lut 2013, 20:33:32 »
A mi się wydaje jednak, że takie wprowadzenie wiz wywołało by jakieś zainteresowanie Skarlandem. Bo przecież mikronacja, która jest w cieniu, niczym się nie wyróżnia nagle odcina się od świata. Ktoś sobie może pomyśleć, co się tam dzieje ?

Owszem, ten system wiz nadał by się pewnie na krótki okres, miesiąc może dwa. Ale w celu uzyskania wizy mógłby wystarczyć, nie wiem, może dokument polecający od ambasadora, albo od kogoś kto wysoko stoi w mikronacji. Lub po prostu kontakt z osobą nadającą wizę. Temat do dłuższej dyskusji, ale myślę że zanim się za niego zabierzemy należałoby przeanalizować dotychczas stosowane systemy wiz w mikroświecie, poprawić błędy które miały i w miarę możliwości je ulepszyć.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowiedź #31 dnia: Niedziela, 10 Lut 2013, 20:53:56 »
Z tego co wiem systemy wizowe w mikroświecie nie funkcjonowały i raczej nie funkcjonują w proponowanej przez szanowne grono formie.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Offline Andreas

• Filar państwa
  • Król Senior
« Odpowiedź #32 dnia: Czwartek, 21 Lut 2013, 22:06:21 »
Witam, przedstawię kolejny projekt związany z Nowym Skralandem.
Na sam początek pozwolę sobie na krótki wstęp. ;)
Otóż, jak wiadomo państwo nie istnieje bez obywateli, istnieje wówczas, gdy ci obywatele żyją, są aktywni i chcą rozwijać swój kraj, swoją mikronację. U nas tych obywateli "martwych" jest mnóstwo. Nie mówię o nieobecności przez 1-2 tygodnie, czy przez miesiąc tylko o duuużo dłuższym okresie czasu.

Postanowiłem przygotować listę osób do odstrzału i oto ją publikuję.

Osoby, które powinny stracić obywatelstwo:
* Luis Blanco - obywatelstwo nadane 10 grudnia 2011 roku, ostatnia wizyta na forum 12 marca 2012 roku, 35 postów na forum. Nie sądzę, aby na dłużej nam się przydał.
* Fabio Schröder - obywatelstwo otrzymał 16 lutego 2012 roku, ostatni raz na forum 9 lipca, postów 70, wielkiego pożytku z niego nie było i raczej nie będzie.
* Alberto Sanchez - obywatel od 4 lipca 2012, ostatnio na forum 22 września, postów 30, bez większych osiągnięć.

Osoby, nad którymi warto się zastanowić:
* Maria Velazques - długo w Skarlandzie, dość długo podtrzymywała ten kraj przy życiu, jednak długo nieaktywna. Nie chciałbym Jej pozbawić obywatelstwa za dość duże zasługi dla Skarlandu, lecz długo jest nieaktywna. Ostatnio 22 grudnia 2012 roku.
* Cristobal de Surmena - też dość długo w Skarlandzie, może miej zdziałał, ale coś tam robił i był w miarę aktywny. Ostatnio widziany 4 grudnia.

Pozostaje kwestia: Mauricio Fuentesa, Alejandro Juareza i Javiera Morreno Torresa.

Liczę, że Rząd skorzysta z mojej pomocy i pozbędzie się obywateli, którzy mimo, że zwiększają Skarlandowi ich liczbę to mimo wszystko nie ma z nich pożytku.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catalán
JKM Andreas I
Król Senior Skarlandu
Król Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.