0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
[center:1n1v50bk]Zarządzenie Przewodniczącego Centralnej Komisji Wyborczejws. zbierania kandydatur na Deputowanych do Kortez Generalnych Królestwa Skarlandu[/center:1n1v50bk][center:1n1v50bk]Artykuł 11.Ogłasza się 10 dniowy okres zbierania kandydatur na Deputowanych do Kortez Generalnych Królestwa Skarlandu zgodnie z artykułem 5 punkt 1 Ordynacji Wyborczej.2.Okres zbierania kandydatur potrwa od 19 listopada - 28 listopada 2012 roku.3.Lista kandydatów zostanie ogłoszona 29 listopada 2012 roku.Artykuł 21.W przypadku zgłoszenia mniej niż 3 kandydatów okres zostanie wydłużony o kolejne 3 dni zgodnie z artykułem 6 punkt 3 Ordynacji Wyborczej.2.W przypadku zgłoszenia minimalnej (3), maksymalnej (5) lub pośrednio (4) liczby kandydatów zostanie ogłoszony komunikat o udzieleniu mandatów deputowanych wszystkim kandydatom zgodnie z artykułem 6 punkt 4 Ordynacji Wyborczej.Artykuł 3Wątkiem właściwym dla zgłaszania kandydatur jest wątek zawierający niniejsze zarządzenie.Artykuł 41.Postanowienie Centralnej Komisji Wyborczej wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.[/center:1n1v50bk](-) Norbert de CatalánPrzewodniczący CKW
[center:1n1v50bk]INFORMACJA DLA KANDYDATA[/center:1n1v50bk]Zgłoszenie kandydata może być złożone tylko przez kandydata.Zgłoszenie powinno zawierać:1.Imię i nazwisko.2.Informację o przynależności do partii lub bezpartyjności.3.Krótką informację osobie.[center:1n1v50bk]Ordynacja Wyborcza, Artykuł 6, Punkt 1.[/center:1n1v50bk]
zapisy Zarządzenia