Order to order, raczej może w jakąś specjalną nagrodę można by pójść.
Może nie powinienem się tutaj wypowiadać z tej racji, że nie jestem członkiem Rodziny Królewskiej oraz "Catalan". Jednak jako obywatel Skarlanu i Przewodniczący IOON pozwolę sobie zabrać. Pomysł dla mnie jest bardzo dobry! Swoją drogą, chciałbym, aby ktoś zajął się przygotowaniem orderów lub odznaczeń, gdyż nasze forum jest wyposażone w odpowiedni moduł i można byłoby przydzielać ordery i odznaczenia obywatelom. Wyświetlałoby to się w taki sposób jak przy niektórych profilach obywateli Państwa Kościelnego Rotria.
Co do nagrody wzorowanej na Noblach. Jestem jak najbardziej za! To na pewno przyniesie prestiż i Skarlandowi i Rodzinie Królewskiej np. tzw. "Catalany"

Wymyślić różne kategorie np. Osobowość Roku, Odkrycie Roku et cetera. W kapitule zasiadaliby tylko i wyłącznie przedstawiciele "Rodziny Królewskiej". Głosowanie? Jak to ja bym widział? Otóż. Przewodniczący Kapituły powinien wystosować do każdego państwa list z prośbą o wyznaczenie po jednej kandydaturze wraz z opisem dokonań, następnie po zebraniu wszystkich ankiet - Kapituła, by w głosowaniu tajnym oddawała głosy. Wymyślić wzór graficzny Statuetek, Dyplomów, Medali etc.