Autor Wątek: W sprawie suwerenności.  (Przeczytany 1083 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
W sprawie suwerenności.
« dnia: Niedziela, 14 Lip 2013, 18:04:27 »
Czuję się niekompetentny, aby zabierać głos w wątku: "Deklaracja Suwerenności Walencji", który znajduje się w Kortezach Walencji. Dlatego też zdecydowałem się na założenie nowego wątku właśnie w tym miejscu. Otóż jest tam napisane, że "Mieszkańcy Walencji w demokratycznie wyrażonej woli[...]". Dlatego też prosi się Jego Królewską Mość Seniora Norberta de Catalan o przedstawienie wyników owych demokratycznych głosowań. Chciałbym także rzec, że i ja jestem mieszkańcem Walencji i nie przypominam sobie, abym w podobnym głosowaniu brał udział, czy też aby mnie poinformowano o czymś takim. Zostaje mi tylko powiedzieć, że to co tutaj się dzieje to jedna wielka dziecinada, która to może bezpośrednio zagrozić istnieniu Królestwa Skarlandu, a każdy obywatel przysięgał je wspierać!
~ Następca tronu Królestwa Skarlandu - Jego Książęca Wysokość Manuel de Catalán

Offline Thomasso Pappen

• Mieszkaniec
  • **
Odp: W sprawie suwerenności.
« Odpowiedź #1 dnia: Niedziela, 14 Lip 2013, 21:41:39 »
Popieram Szanownego Pana.

Offline Ciro Andrés de Catalán

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Poniedziałek, 15 Lip 2013, 13:28:06 »
Jednakże jeżeli grozi nam widmo upadku Skarlandu to jestem zdania bracie, że musisz poświęcić swoją koronę na rzecz mnie lub kogoś innego. Skarland nie może upaść.
Ciro Andrés de Catalán

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowiedź #3 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 01:04:17 »
Jednakże jeżeli grozi nam widmo upadku Skarlandu to jestem zdania bracie, że musisz poświęcić swoją koronę na rzecz mnie lub kogoś innego. Skarland nie może upaść.

Popieram Szanownego Pana. Niestety nie każdy jest gotów na zdobycie się takiej odwagi jaką wykazał się Norbert I Catalan, ustępując z funkcji Premiera oraz Ministra Spraw Zagranicznych. ;) Do pewnych decyzji po prostu trzeba dorosnąć, dojrzeć i nabyć doświadczenia mikronacyjnego i przełożyć własne ambicje nad dobro społeczeństwa danego państwa. Pozdrawiam!
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #4 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 09:17:11 »

Popieram Szanownego Pana. Niestety nie każdy jest gotów na zdobycie się takiej odwagi jaką wykazał się Norbert I Catalan, ustępując z funkcji Premiera oraz Ministra Spraw Zagranicznych. ;) Do pewnych decyzji po prostu trzeba dorosnąć, dojrzeć i nabyć doświadczenia mikronacyjnego i przełożyć własne ambicje nad dobro społeczeństwa danego państwa. Pozdrawiam!

JKM Norbert chciał wywrzeć na mnie i na Andreasie nacisk i to nie tylko tym poczynaniem. To właśnie on jest pomysłodawcą rozpadu państwa i jego koordynatorem. Nie musi przecież grozić rozpadem państwa (jako inicjator) tylko dlatego, że jest przeciwnikiem politycznym wybranego przez jedynego (posiadającego władzę królewską) Króla Skarlandu - Andreasa. Uważam, że to On jest bezpośrednim zagrożeniem dla istnienia naszej ojczyzny mimo że jest jego twórcą. A to, że posiada wielu ślepo wpatrzonych w niego zwolenników i dostęp do technicznej strony naszego kraju dodaje mu tylko narzędzi, służących destrukcji...

Offline Norbert I Catalan

• Król
  • Filar państwa
    • Status GG
    • http://www.scarlana.eu
« Odpowiedź #5 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 11:52:06 »
Że też nie wpadłem na pomysł do pozbycia się Pana na samym początku jak tylko się dowiedziałem kim Pan jest/był, przecież mam środki i możliwości do trwałego wymazania pańskiej osoby z systemu informatycznego kraju. Ciekawe dlaczego jeszcze tego nie uczyniłem skoro to takie łatwe?
Na przeszkodzie stoją względy prawne i obyczajowe, gdybym chciał dokonać destrukcji państwa już na samym początku bym jej dokonał jak tylko się dowiedziałem kto będzie nowym monarchą Skarlandu.

(-) Norbert I de Catalán
Król Senior Skarlandu i Tytularny Król Francji
"¿Porqué no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #6 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 12:28:54 »

JKM Norbert chciał wywrzeć na mnie i na Andreasie nacisk i to nie tylko tym poczynaniem. To właśnie on jest pomysłodawcą rozpadu państwa i jego koordynatorem. Nie musi przecież grozić rozpadem państwa (jako inicjator) tylko dlatego, że jest przeciwnikiem politycznym wybranego przez jedynego (posiadającego władzę królewską) Króla Skarlandu - Andreasa. Uważam, że to On jest bezpośrednim zagrożeniem dla istnienia naszej ojczyzny mimo że jest jego twórcą. A to, że posiada wielu ślepo wpatrzonych w niego zwolenników i dostęp do technicznej strony naszego kraju dodaje mu tylko narzędzi, służących destrukcji...

Myślę, że źle Pan interpretuje różne zachowania co może prowadzić do zniekształcenia obrazu rzeczywistego. Nikt nie wywiera, ani na Panu, ani na Jego Królewskiej Wysokości Andreasie I Catalanie presji. Dlaczego? Podjęte decyzje przez ludność walencką w żaden sposób nie zostały storpedowane przez Rodzinę Królewską, a właściwie przez JKW Andreasa I Catalana oraz dwóch kolejnych osób w sukcesji do tronu - czyli Pana i Pańskiego Brata! Mogliście dokonać różnych działań, aby do tego typu sytuacji nie doszło - wtedy nie doszłoby to rozpadu Królestwa Skarlandu.

Pisze Pan, że jednym zagrożeniem dla istnienia ojczyzny jest JKW Król Senior Norbert I Catalan. Jak Pan śmie, rzucać bezpodstawne oskarżenia nie znając człowieka i nie wiedząc w jaki sposób działa? Według mnie tylko i wyłącznie dzięki niemu Królestwo Skarlandu funkcjonowało przez ostatnie 5 lat mimo wielu kryzysów, będzie funkcjonować z nim jako Kapitanem przez kolejne 5 lat. Czy Pan? Będąc Królem poświęci tyle czasu i umiejętności co Król Senior? Panu się zabawa znudzi po dwóch-trzech miesiącach napotykania kryzysu i zwinie się Pan jak kot podczas snu i ucieknie do innej mikronacji, dopiero stwarzając zagrożenie. Ślepo wpatrzonych zwolenników? Norbert I Catalan zrezygnował z bycia Premierem i Ministra Spraw Zagranicznych, nadal jestem w IOON-ie i nie zamierzam rezygnować z funkcji. Jego Królewska Wysokość proponował mi stanowisko Ambasadora Królestwa Skarlandu w Księstwie Sarmacji! To dopiero byłoby wydarzenie w mojej karierze mikronacyjnej - odmówiłem, bo jest do wykonania praca organiczna tu na miejscu. Nie zna Pan realiów, więc proszę się nie wypowiadać, zgodnie z przysłowiem "dzieci i ryby głosu nie mają".

Co do Pańskiej osoby i niechęci Skarlandczyków do tego, aby został Pan Królem. Obawiam się, że błąd w zachowaniu leży po obu strona. Jednak szala przeważa na Pańskie błędy. Jest najpierw Pan Fadersem ad Vankavigiem, z trzecią ilością postów w Królestwie Skarlandu (chapeau bas!). Dlaczego więc zaczął Pan uśmiercać swoją osobę, następnie cudownie ją ratować, a ostatecznie znów uśmiercić na amen? Pomijam już fakt, że Faders ad Vankavig dogorywał na łożu śmierci, a Pan już rozgościł się w Królestwie Skarlandu jako Manuel de Catalan? Nie lepiej było napisać, stworzyć wątek proszę o zmianę nazwiska i tożsamości? Przyniosłoby to zdecydowanie mniej zamieszania, wszedłby Pan w Rodzinę Królewską i dyskurs prowadzony byłby na Zjeździe Rodziny Catalan z jakich pobudek się Pan znalazł w Rodzinie Królewskiej! To Pan stworzył więc zagrożenie i zdestabilizował scenę polityczną podejmując działania, nie do końca przemyślane - po prostu jestem zdania, że nie dojrzał Pan do podejmowania racjonalnych decyzji mogących poprawić wizerunek Skarlandu jak i zaskarbić sobie serca jego obywateli.
Jestem zdania, że powinien zostać Pan w Rodzinie Królewskiej - jednak zrzec się możliwości przejęcia władzy w Królestwie Skarlandu. Niestety! Teraz zapłaci Pan słono za tą lekcję, ale być może wyjdzie to Panu na dobre! ;)
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #7 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 14:17:10 »

Myślę, że źle Pan interpretuje różne zachowania co może prowadzić do zniekształcenia obrazu rzeczywistego. Nikt nie wywiera, ani na Panu, ani na Jego Królewskiej Wysokości Andreasie I Catalanie presji.
Jestem w Skarlandzie już dość długo, aby móc zauważyć pewne uprzedzenia i zachowania JKM Seniora...

Podjęte decyzje przez ludność walencką w żaden sposób nie zostały storpedowane przez Rodzinę Królewską, a właściwie przez JKW Andreasa I Catalana oraz dwóch kolejnych osób w sukcesji do tronu - czyli Pana i Pańskiego Brata!
Które z resztą były zainicjowane przez JKM Norberta... Poza tym gdybym Ja, czy mój Brat, lub Ojciec "storpedowali" ludność walencką, wie Pan co by się działo? Po prostu jak zawsze związano nam ręce...

Pisze Pan, że jednym zagrożeniem dla istnienia ojczyzny jest JKW Król Senior Norbert I Catalan. Jak Pan śmie, rzucać bezpodstawne oskarżenia nie znając człowieka i nie wiedząc w jaki sposób działa? Według mnie tylko i wyłącznie dzięki niemu Królestwo Skarlandu funkcjonowało przez ostatnie 5 lat mimo wielu kryzysów, będzie funkcjonować z nim jako Kapitanem przez kolejne 5 lat. Będąc Królem poświęci tyle czasu i umiejętności co Król Senior? Panu się zabawa znudzi po dwóch-trzech miesiącach napotykania kryzysu i zwinie się Pan jak kot podczas snu i ucieknie do innej mikronacji, dopiero stwarzając zagrożenie.
Uważam że nadopiekuńczość JKM nie rozwija Królestwa Skarlandu. Owszem, przez 5 długich lat Królestwo funkcjonowało, ale nigdzie nie zaszło i zbyt wiele nie osiągnęło... Gdybym został Królem, troszczyłbym się o Skarland jako jego władca do czasu abdykacji. Po tym czasie dałbym wykazać się innym... Myślę, że jeżeli przetrwałem tutaj już dwa lata, wytrzymam jeszcze trochę...

Ślepo wpatrzonych zwolenników? Norbert I Catalan zrezygnował z bycia Premierem i Ministra Spraw Zagranicznych, nadal jestem w IOON-ie i nie zamierzam rezygnować z funkcji.
Tak, ponieważ gdy z Jego ust pada hasło "Rozbieramy, depczemy i upokarzamy Skarland" wszyscy przyklaskują.

Jego Królewska Wysokość proponował mi stanowisko Ambasadora Królestwa Skarlandu w Księstwie Sarmacji! To dopiero byłoby wydarzenie w mojej karierze mikronacyjnej - odmówiłem, bo jest do wykonania praca organiczna tu na miejscu.
Nic mi do tego...

Jednak szala przeważa na Pańskie błędy.
Może Pan je wymienić? Może w końcu dowiem się, co zrobiłem nie tak.

Jest najpierw Pan Fadersem ad Vankavigiem, z trzecią ilością postów w Królestwie Skarlandu (chapeau bas!). Dlaczego więc zaczął Pan uśmiercać swoją osobę, następnie cudownie ją ratować, a ostatecznie znów uśmiercić na amen? Pomijam już fakt, że Faders ad Vankavig dogorywał na łożu śmierci, a Pan już rozgościł się w Królestwie Skarlandu jako Manuel de Catalan? Nie lepiej było napisać, stworzyć wątek proszę o zmianę nazwiska i tożsamości? Przyniosłoby to zdecydowanie mniej zamieszania, wszedłby Pan w Rodzinę Królewską i dyskurs prowadzony byłby na Zjeździe Rodziny Catalan z jakich pobudek się Pan znalazł w Rodzinie Królewskiej!
Osoba Fadersa ad Vankavig'a, jako lewicowca nie pasowała do rodu de Catalan...

Jestem zdania, że powinien zostać Pan w Rodzinie Królewskiej - jednak zrzec się możliwości przejęcia władzy w Królestwie Skarlandu. Niestety! Teraz zapłaci Pan słono za tą lekcję, ale być może wyjdzie to Panu na dobre! ;)
Pozwoli Pan, że sam o tym zadecyduję... Tak, zapłacę słono, jak zawsze... JKM na pewno znajdzie jeszcze jakąś karę dla mnie za to, że poruszam temat TABU...  ;)

Pozdrawiam Pana... Miło mi się z Panem dyskutuje :)

Offline Fabio Schröder

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 15:24:40 »
Pozwolę się odezwać, bo zdążyłem wyrobić sobie zdanie w sprawie suwerenności i następcy tronu. Nie popieram w tym momencie ani działania Króla-Seniora Norberta, ani Króla Andreasa. O ile ten pierwszy działał w afekcie proklamując niepodległość Valencii, bo nagle jego potomek usynowił dwie nieznajome osoby i równie nagle poinformował o abdykacji, o tyle drugi zdecydowanie powinien najpierw się rozeznać, czy następca ma poparcie narodu. Z całym szacunkiem, ale nie ma. To samo dotyczy drugiej osoby w kolejce do tronu.

Może kieruję trochę ostre słowa do władz Skarlandu, ale wierzę, że zjazd rodu Catalan wszystko pomyślnie załatwi. Szkoda, żeby wszystko się posypało, chociaż sam w ciągu ostatniego roku zaglądałem do naszej ojczyzny bardzo rzadko.
(–) Fabio Schröder,
mieszkaniec.

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #9 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 15:42:18 »
Szanowny Panie Manuelu de Catalanie!

To niech się Pan zdecyduje czy jest Pan w końcu powiązany z osobą Fadersa ad Vankaviga czy Pana ta osoba nie interesuje i jest Pan nową tożsamością w Królestwie Skarlandu. Raz Pan pisze tak, a raz tak. Jeżeli wypowiada się Pan, że nic Pana nie łączy z osobą Fadersa ad Vankaviga to jest Pan "goły" w doświadczenie mikronacyjne i obecność w Królestwie Skarlandu. Nie może Pan się odwoływać do dziedzictwa bądź dorobku Fadersa ad Vankaviga. Dla mnie jest Pan Fadersem i to nie podlega żadnej dyskusji. Dlatego nie uznaję Pana jako członka Rodziny Królewskiej i pretendenta do Korony. Czy Pan rozumie co chcę przez to napisać, czy nadal będą prowadzone czcze dyskusje nt. Pana osiągnięć jako tej, a nie tej osoby? Niech się Pan zdecyduje - czy Pan jest Fadersem i jako Faders występuje z całą jego historią czy jako Manuel de Catalan buduje od "0" swoją osobę. W drugim przypadku nie mam mowy o tym, że jest Pan osobą doświadczoną i poprowadzi naszą ojczyznę ku świetlanej przyszłości ... po prostu jest Pan znikąd... Dla mnie osobiście jest to bardzo ciężka sytuacja i przykro mi jest, że wszystko było poukładane i miało się toczyć swoim losem tj. odbudowa państwowości, a nagle poprzez dwie decyzje - wszystko szlag trafił!!!

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #10 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 15:55:24 »
Proszę się nie unosić!

Ja jestem teraz Manuelem de Catalan i nie zaprzeczam, że kiedyś byłem Fadersem ad Vankavigiem... Nie chcę tylko łączyć tych osobowości, ale jeśli dookoła słucham jak oceniają mnie, Manuela z pryzmatu Fadersa nie wytrzymuję... Bo ile można mówić o tym, że nie jestem już Fadersem! Jednakże po pewnym czasie słuchania o Fadersie chciałem zrobić na złość tym, który nadal w zaparte tak mnie nazywali i niejako przyznać im racje, jednocześnie odwracając tok sytuacji i znajdując pewne haki, które reasumując wyłaniają mą osobę z cienia... Jest to pewnego rodzaju chwyt. A więc, czy może Pan wymienić te moje błędy?

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #11 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 16:03:13 »
Jeden i najważniejszy błąd. Działanie w tym samym czasie używają dwóch tożsamości. To dla mnie nie do przyjęcia w roku 2013. Pamiętam, że w roku 2006 była bardzo wielka afera o klonowanie w polskim mikroświecie, ale na Boga! To było 7 lat temu. Dzisiaj jesteśmy już nieco bardziej ucywilizowaną społeczną. Pan tego nie uczynił. Wystarczyło tak niewiele. Poszedł Pan na skróty. Po drugie jest Pan dość bardzo aktywnym obywatelem Kiprii. Dlaczego Pan łapie kilka srok za ogon? Tak się nie da. Drugi błąd. Trzeci błąd, to ufanie ludziom związanym z Islamską Federacją, gdzie w większości przypadków Ci obywatele mają zdolności do konfabulacji i zakrzywiania zastanej rzeczywistości. Nie widzę tak więc możliwości uznania przez moją osobę Pana na tronie Królestwa Skarlandu. Może do Pana jako obywatela się przekonam, ale do reszty nie ma takiej opcji - z racji takiej, że nic Pan nie zbudował, ani nie osiągnął w Skarlandzie ;). Pozdrawiam!

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #12 dnia: Czwartek, 18 Lip 2013, 20:13:12 »
Do pierwszego błędu się przyznaję...
Co do Ciprofloksji... dlaczego miałbym nie działać w tym kraju? Ciprofloksja w ostatnich miesiącach nawiązała stosunki dyplomatyczne z największym kiedyś wrogiem - Surmenią. Podpisano nawet traktat pokojowy i ratyfikowano go. Mimo wszystko, obywatele tego kraju to bardzo inteligentne persony - tam szukają odwrotności realiów. Poza tym już od kilku tygodni nikt nie pisał na forum tego kraju - czyżby to była zapowiedź końca tej mikronacji?
Trzecie... Ja nie mam nic wspólnego z IF! Tyle, że syn ad Vankaviga jest założycielem tego kraju, a sam był już z rok w sporze z synem i nie utrzymuje z nim kontaktu. To prawda - Islamska Federacja nie jest przodownikiem polskiego mikroświata! :D

Offline I. Barraza Quiroz

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 19:14:42 »
Panowie! Apeluję do panów o nawiązanie jakiejś nici porozumienia, wasze zachowanie obniża poziom merytoryczny dyskusji prowadzonej na forum, co skutkuje plamą na wizerunku Królestwa. Wasze rozmowy coraz częściej przypominają rozmowę rozwścieczonych dzieci w przedszkolu "Proszę pani pani się myli bo to Jacuś zabrał mi samochodzik, który przyniosłem od siebie z domu", cóż się z wami dzieje, najgorsze jest to że taki ton wypowiedzi przyjmuje osoba która stara się o uznanie społeczeństwa i śmie się nazywać sukcesorem skarlandzkiego tronu.Mimo usiłowania zachowania bezstronności, stwierdzam iż tak dalej się nie da i będę musiała opowiedzieć się po którejś ze stron, gdyż zachowanie JKW księcia Manuela, jest dość infantylne (niestety).

(-) Isabel Barraza Quiroz
Wicekrólowa Estelli Wschodniej

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #14 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 19:42:30 »
Przyznam, że to co robimy (W tym Ja, JKM Andreas i JKM Norbert, ale także Pan Francisco i Pan Alejandro) nie może przynieść pozytywnego skutku. Jest to po prostu dziecinada. Nie chcę się bronić, ale jak tu nie balastować... Próbowałem być neutralny, ale jeśli ktoś mnie atakuje (nawet i słowem), naturalnym jest proces obronny (i tutaj właśnie przestaję być neutralny)... Serdecznie za to przepraszam i żałuję za tak słabe zaparcie... Stwórzmy w końcu jakieś porozumienie - wszyscy razem. Bo jeden jest Skarland, a obozów polityczno-społecznych-prowokatorskich jest znacznie więcej! Dlaczego miałoby ich nie być? A no dlatego, że szkodzi to bardzo i zagraża Skarlandowi!