4 osoby aktywne? Mam tutaj dylemat czy moją osobę można by zaliczyć do tych osób aktywnych. Choć śledzę forum Skarlandu na bieżąco to nie zabieram głosu w dyskusjach. Można to sprawdzić przy pomocy informacji o ostatnim logowaniu.
Nie można.
Jeśli chodzi o to co powinno decydować o aktywności to przede wszystkim aktywność na forum. Choć pisanie postów nie świadczy bezpośrednio to jednak w Skarlandzie, gdzie aktywność sprowadza się tylko do forum ma to duże odzwierciedlenie aktywności obywatela.
Do aktywnych obywateli można zaliczyć mnie, Norberta I Catalan, Fadersa ad Vankaviga (chyba najaktywniejszy w ostatnim czasie) i ostatnio Pedro de Valdeza. Bywało gorzej, ba katastrofalnie gorzej bo było tylko nas tu dwóch. W szczytowym momencie, bodaj lipiec 2012, można było zliczyć pewnie z 10 aktywnych obywateli. Teraz, cóż teraz tylko 4.
Dlatego uważam, że mimo wszystko należało by zaryzykować. Swojej sytuacji i tak już nie pogorszymy. Potrzebujemy czegoś czym Skarland się wyróżnia, od tego zacząć i może coś osiągniemy.
Gdzieś tu padła kwestia Laury Veracruz. Nie nazwałbym nadania jest obywatelstwa kompromitacją. Dostała obywatelstwo, bo spełniła wymogi. Może zbyt łagodne, tym też trzeba by się zająć. Skąd w chwili nadawania jej obywatelstwa mam wiedzieć, czy będzie ona aktywna czy nie ? Prawdę mówiąc po jakimś czasie dostałem informację o tym, że chciała zostać Królową Skarlandu czy coś. Nie jestem pewniej czy dobrze kojarzę fakty ale to chyba o nią chodziło.
Edit: Ważne spostrzeżenie, uważam że kryzys w mikroświecie moglibyśmy wykorzystać do budowy Nowego Skarlandu. Wszystko wydaje się takie przejedzone, trzeba czegoś nowego w skali mikroświatowej, czegoś co by na nowo ściągnęło ludzi, ściągnęło ludzi do nas. Chociaż z góry możemy mieć to utrudnione, bo Skarland jednak sukcesów nie odniósł. Trzeba by jakiś spot promocyjny który by pokazał nasze dobre strony. Może to by zmieniło opinię o nas.