Autor Wątek: W sprawie suwerenności.  (Przeczytany 1067 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline I. Barraza Quiroz

• Mieszkaniec
  • **
Odp: W sprawie suwerenności.
« Odpowiedź #15 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 19:50:41 »
Przyznam, że to co robimy (W tym Ja, JKM Andreas i JKM Norbert, ale także Pan Francisco i Pan Alejandro) nie może przynieść pozytywnego skutku. Jest to po prostu dziecinada. Nie chcę się bronić, ale jak tu nie balastować... Próbowałem być neutralny, ale jeśli ktoś mnie atakuje (nawet i słowem), naturalnym jest proces obronny (i tutaj właśnie przestaję być neutralny)... Serdecznie za to przepraszam i żałuję za tak słabe zaparcie... Stwórzmy w końcu jakieś porozumienie - wszyscy razem. Bo jeden jest Skarland, a obozów polityczno-społecznych-prowokatorskich jest znacznie więcej! Dlaczego miałoby ich nie być? A no dlatego, że szkodzi to bardzo i zagraża Skarlandowi!

Wasza Wysokość, jak Książę mógł być neutralny we własnej sprawie?

Od pewnego czasu dla informacji Waszej Wysokości, między innymi w wyniku pana działań Skarland uległ rozpadowi.
(-) Isabel Barraza Quiroz
Wicekrólowa Estelli Wschodniej

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #16 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 20:26:30 »
Przyznam, że to co robimy (W tym Ja, JKM Andreas i JKM Norbert, ale także Pan Francisco i Pan Alejandro) nie może przynieść pozytywnego skutku. Jest to po prostu dziecinada. Nie chcę się bronić, ale jak tu nie balastować... Próbowałem być neutralny, ale jeśli ktoś mnie atakuje (nawet i słowem), naturalnym jest proces obronny (i tutaj właśnie przestaję być neutralny)... Serdecznie za to przepraszam i żałuję za tak słabe zaparcie... Stwórzmy w końcu jakieś porozumienie - wszyscy razem. Bo jeden jest Skarland, a obozów polityczno-społecznych-prowokatorskich jest znacznie więcej! Dlaczego miałoby ich nie być? A no dlatego, że szkodzi to bardzo i zagraża Skarlandowi!

Od pewnego czasu dla informacji Waszej Wysokości, między innymi w wyniku pana działań Skarland uległ rozpadowi.

Miałem związane ręce...
Ale Królestwo Skarlandu się nie rozpadło... Było referendum... ale dalszych działań nie podjęto... Jestem pewien, że JKM Norbert ma w sobie trochę szacunku do Skarlandu i nie pozwoli tak po prostu mu upaść...
~ Następca tronu Królestwa Skarlandu - Jego Książęca Wysokość Manuel de Catalán

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 20:35:07 »

Miałem związane ręce...
Ale Królestwo Skarlandu się nie rozpadło... Było referendum... ale dalszych działań nie podjęto... Jestem pewien, że JKM Norbert ma w sobie trochę szacunku do Skarlandu i nie pozwoli tak po prostu mu upaść...

odsyłam do słownika języka hiszpańskiego, albo chociaż google tłumacza :)

http://www.scarlana.eu/forum/index.php?topic=751.0

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #18 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 20:40:49 »
Tak się składa, że estudio Español y hablo Español muy bien. Quiero decir algo... Eso texto es en Catalán y Catalán no es Español. Diccionario español no da mi nada... El hecho es que independencia de Valencia no es documentado...

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 20:42:22 »
a wchodził waszakrólewska wysokość na link?

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #20 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 20:46:11 »
już zrozumiałem i edytowałem moją wypowiedź...

• Mieszkaniec
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 20:48:02 »
Tak się składa, że estudio Español y hablo Español muy bien. Quiero decir algo... Eso texto es en Catalán y Catalán no es Español. Diccionario español no da mi nada... El hecho es que independencia de Valencia no es documentado...

Jestem pod wrażeniem. Uchwalona została deklaracja niepodległości i z tego co wiem trwają prace nad konstytucją

Offline Manuel Gurrera

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
« Odpowiedź #22 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 20:57:47 »
Ja to traktuję jak pewnego rodzaju zagrywkę polityczną... ale znowu gadaniem zmierzam do pozycji nieneutralnej...  :-\

Offline hr. F. Vazquez de Saavedra

• Zasłużony mieszkaniec
    • Status GG
    • http://micropedia.wikia.com/wiki/Francisco_Vazquez_de_Saavedra
« Odpowiedź #23 dnia: Piątek, 19 Lip 2013, 23:39:35 »
Szanowni Państwo,

Myślę, że w tym momencie dalsze dyskusji na temat niepodległości Walencji nie mają jakiegokolwiek sensu. Zostałem powołany na stanowisko Przewodniczącego IOON i dzięki temu rozpocząłem proces tworzenia sprawnej struktury organizacyjnej organu wykonawczo-ustawodawczego. Prosiłbym, abyśmy tam przenieśli swoje zaangażowanie, ambicję oraz pomysłowość dla dobra Królestwa Skarlandu. Czekam na pozostałe osoby, które złożą przysięgi, publikuję Regulamin IOON i zaczynamy działać, a czasu będzie co raz mniej - bo zgodnie z dekretem Króla Seniora Andreasa I - IOON trwa tylko do końca sierpnia. Tak więc rodacy do pracy!
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Królewski - od 23 września 2013r.
- Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON.
- Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)